• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Geleceğin moda tasarımcıları I’m Design’da yetişiyor

Geleceğin moda tasarımcıları I’m Design’da yetişiyor
Dünyaca ünlü tasarımcıların yanı sıra 10 farklı üniversiteden 32 öğrenci katılımıyla ikincisi bu yıl yapılan "I'm Design" organizasyonunda çalışmalar...

Dünyaca ünlü tasarımcıların yanı sıra 10 farklı üniversiteden 32 öğrenci katılımıyla ikincisi bu yıl yapılan "I'm Design" organizasyonunda çalışmalar sürüyor. 4 gün boyunca İnegöl'de konaklayacak katılımcılar, ünlü tasarımcıların yönetiminde, projenin ana sponsoru olan Starwood firmasında çalışıyor.

Gün boyu devam eden çalışmalarda öğrenciler, ilk olarak gruplara ayrıldı. Ardından her bir grup, tasarlayacakları masanın yapımında kullanılacak olan malzemeleri seçti. Daha sonra öğrenciler "masanın" ilk çizimlerini gerçekleştirmeye başladı.

İlk yılki etkinliğe de katıldığını söyleyen Mimar Sinan Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Öğrencisi Elmas Güneş, "Geçen seneki workshopa da katılmıştım. Geçen senekine göre daha belirli ve düzenli gibi görünüyor bu yılki etkinlik Ben akademik düşündüğüm için beni ilgilendirmeye bilir ama bu etkinlik, birçok arkadaşımı İnegöl'de çalışmaya teşvik edebilir diye düşünüyorum." dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Volkan Çalışıyor da, bu etkinliğe bu yıl ilk defa katıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen fikirlerin karışarak ortaya ürün çıkarmasını sağlayan bir program olduğunu düşünüyorum. İzmir'de iken merak ediyordum bu programı. Hocalarımızın yönlendirmesiyle bu etkinlikten haberimiz oldu. Kendi yönelmek istediğim alana olarak kişiye özel tasarım düşünüyorum. Ama benim en önem verdiğim şeylerden birisi network. Burada tanıştığım insanların düşünceleriyle benim fikirlerimin karışması beni çok etkileyecek. Devamında da göreceğiz ne olacağını. Daha lüks ve dana nokta atışı olacak benim yapacağım iş."

Projenin amacı hakkında bilgiler veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Ertan Demirkan ise, "Temel amaç geçen yıl başlayan ve İnegöl'ü ve İnegöl mobilyasını gençlere tanıtmak ve gençleri de İnegöl'e tanıtmak." dedi.

Cihan

Geleceğin moda tasarımcıları I’m Design’da yetişiyor

Geleceğin moda tasarımcıları I’m Design’da yetişiyor

Geleceğin moda tasarımcıları I’m Design’da yetişiyor

Geleceğin moda tasarımcıları I’m Design’da yetişiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim