• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Geleceğin Mimarları Didim’deki Orman Kampını Gezdi

Geleceğin Mimarları Didim’deki Orman Kampını Gezdi
Didim Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında, Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın aracılığı ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık...

Didim Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında, Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın aracılığı ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Didim Tavşanburnu Tabiat parkını yeniden düzenlemek için ilçeye geldi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden Didim'e gelen 66 kişilik öğrenci kafilesi, ilk olarak hocaları Doç. Dr. Ahmet Vefa Orhon, Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, Araş. Gör. Gülşen Cengiz ve Araş. Gör Ahunur Aşıkoğlu eşliğinde ilçedeki eşsiz miras Apollon Tapınağı'nı gezdiler. Gezilerinde öğrencileri yalnız bırakmayan Belediye Meclis üyesi Sinan Ceyhan, mimar adayları ile sohbet etti.

Mimar adayları Yapı uygulama projesi dersi için teknik arazi gezisi yapmak üzere, proje yapacakları Tavşanburnu Tabiat Parkına gittiler. Kamp yerini karış karış gezen öğrenciler alan ve çevre analizi yaptı almış oldukları bilgileri notlarına eklediler.

Tavşanburnu Tabiat Parkının değerlendirilmesi gereken önemli bir alan olduğunun üzerinde duran Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan, yapacak oldukları projenin öğrenciler için önemli olduğunu, gelecek iş hayatları içinde tecrübe olacağını belirtti.

Öğrencileri alan ve çevre analizi sonrasında, ziyaret eden Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ve Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, çalışmaları nasıl yaptıkları, hangi yolu izleyecekleri konusunda bilgiler aldı. Öğrencilerin çalışmalarının yakından takipçisi olacağını belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, "Tavşanburnu Tabiat Parkının önemi bizim için büyük, burası turizm için kazanılması gereken bir yer, karavancı ve kampçıların vazgeçilmez noktası, burada yapılacak her çalışma ilçemizdeki turizm için bir artı kazandıracak, sizlere de bu genç yaşınızda tecrübe sağlayacak" diyerek öğrencilere teşekkür etti.

Geleceğin Mimarları Didim’deki Orman Kampını Gezdi

Geleceğin Mimarları Didim’deki Orman Kampını Gezdi

Geleceğin Mimarları Didim’deki Orman Kampını Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim