• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Geleceğin İşverenlerine Osmangazi Belediyesi’nden Sertifika

Geleceğin İşverenlerine Osmangazi Belediyesi’nden Sertifika
Osmangazi Belediyesi'nin KOSGEB işbirliği ile bu yıl ilk kez hayata geçirdiği girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyer, törenle sertifikalarını...

Osmangazi Belediyesi'nin KOSGEB işbirliği ile bu yıl ilk kez hayata geçirdiği girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği OSMEK kursları çerçevesinde, KOSGEB ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilk kez düzenlenen Girişimcilik Kursu, iş fikri olan vatandaşlar için önemli bir fırsat oldu. 120 kişilik kursa 400'ün üzerinde başvuru olunca, adayların sınavla belirlendiği kursa katılanlar, 70 saatlik eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Soğanlı Kültür Merkezi'ndeki sertifika töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, hükumetimizin açıkladığı acil eylem planında yer alan ve girişimcilerin desteklenmesini içeren projenin ilkini gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Sertifikalarını alan kursiyerlerimiz, yarının birer işvereni olarak ticaret hayatındaki yerini alacak. Ben her birini kutluyor, ticaret hayatlarında şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Başkan Dündar, gerçekleştirdikleri mahalle ziyaretlerinde vatandaşlardan gelen taleplerin başında iş ve istihdam geldiğini söyledi. Belediye olarak bu konuda doğrudan çözüm üretmelerinin zor olduğunu ancak, bu konuda farklı projeler geliştirdiklerini anlatan Başkan Dündar, "Belediye istihdam merkezi değil. Bizler bu taleplere "hayır" demek yerine, belediye bünyesinde OSMEK adını verdiğimiz kurslar düzenliyoruz. 33 farklı konuda düzenlediğimiz kurslarda vatandaşlarımızı sıfırdan meslek sahibi yaptığımız gibi, bazılarının mesleklerini geliştirmesine katkı sağlıyoruz. Bu gün 150 sınıf ve 3 binin üzerinde kursiyer bu kurslarımızdan faydalanıyor" şeklinde konuştu.

Bunun dışında, özel sektörle vatandaşlar arasında bir köprü görevi de gördüklerini, kendilerine yapılan iş başvurularını, kurdukları OKİM isimli istihdam birimi aracılığı ile özel sektöre yönlendirip iş sahibi olmalarına aracılık ettiklerini ifade eden Başkan Dündar, bu güne kadar 600 den fazla kişiye bu şekilde iş bulduklarını belirtti. Günümüz Türkiye'sinde rant ekonomisi değil, çalışıp üretenin kazandığı reel bir ekonomi olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, "Bu gün sertifikalarını alan arkadaşlarımız da, artık birer işveren, birer üretici olarak ticaret hayatındaki yerlerini alacak. Katıldıkları kurslarımızda almış oldukları sertifikalar da, onlara ciddi manada bir destek sağlayacak" dedi.

Devletin, gerçek manada çalışıp üreteni desteklediğini, 64. hükumetin 1 Kasım seçimleri sonrası yapmış olduğu duyuru ile genç girişimcileri destekleyeceğini açıkladığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Bu gün burada, iş sahalarını geliştirip, işsizliğe çözüm bulmak adına proje geliştiren girişimcileri destekleme projesinin ilkini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu anlamda hem kursiyerlerimizi, hem de bu işin içinde yer alan diğer paydaşlarımız olan KOSGEB ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sertifikalarını alan kursiyerlerin girişimcilik adına hazırladıkları projelerden uygulanabilir olanların, KOSGEB'le birlikte yürütülecek bir çalışma olduğuna dikkat çeken Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kursiyerlerimiz, projenin geçerliliği ve uygulanabilirliğine göre 50 bin lirası hibe, 100 bin liraya kadar da uzun vadeli kredi şeklinde bir destekten faydalandırılacaklar. İnanıyorum ki, aldığınız bu eğitim ve belgelerle, Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı Bursa'da üretime katkı sağlayacak, bir işveren olarak ticaret hayatındaki yerinizi alacaksınız. Bizlerin yaptığı, sizleri bu ticaret hayatının içerisinde birer işveren olarak yer almanıza katkı sağlamak. Sizler bu işe örnek oldunuz. Başarınız, sizden sonrakilere de iyi birer örnek olacak".

KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ da, "Bir ülkede iş fikrine dönüştürülecek fırsatlar varsa, kişilerin de gerekli beceriler varsa, ülkede girişimciliğin önünü açmak gerekir. Çok şükür ki bunların hepsi şu anda ülkemizde mevcut. KOSGEB olarak, toplamda kendi işletmesini kuracaklara 150 bin liraya kadar destek sunabiliyoruz" diye konuştu.

Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerden Zuhal Varol ve Nurgül Sert, kendilerine böyle bir imkan sağladığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve KOSGEB yetkililerine teşekkür etti. Kurs boyunca 70 saatlik bir eğitim aldıklarını, bu sayede hem KOSGEB'in beklentilerini, hem de işletme kurmak için neler gerekli olduğunu, hesaplamaları ve pazar analizlerini öğrendiklerini belirten kursiyerler, "Bizim için çok verimli oldu. Bildiğimizi düşündüğümüz bazı konularda bir çok yeni şey öğrendik. Bizde çok büyük bir farkındalık oluşturdu. Bu kurslara katılarak, insanlar bir anlamda hayallerine ne kadar yakın olduklarını da görebiliyorlar. En kısa sürede işletmemizi açıp ticaret hayatının içindeki yerimizi almayı planlıyoruz" dediler.

Geleceğin İşverenlerine Osmangazi Belediyesi’nden Sertifika

Geleceğin İşverenlerine Osmangazi Belediyesi’nden Sertifika

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim