• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Geleceğin İlk Yardımcıları

Geleceğin İlk Yardımcıları
Özel Deva Hastanesi Eğitim Birimi tarafından Temel İlk Yardım Bilincini aşılamak amacıyla Mütercim Asım Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Özel Deva Hastanesi Eğitim Birimi tarafından Temel İlk Yardım Bilincini aşılamak amacıyla Mütercim Asım Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Mütercim Asım Ortaokulunda verilen eğitimde "temel ilk yardım bilincinin genel amaçlarının anlatıldı. Sağlığa verdiği önemi eğitimlerle destekleyerek geleceğin bilinçli ilk yardımcılarını yetiştirmek adına etkinliklerini sürdüren Deva Hastanesi görevlileri, sağlık konusunda, sağlık görevlilerinin olduğu gibi halka da sorumlulukların düştüğünü belirtti. Öğrencilere temel ilk yardım bilincini aşılama eğitimi kapsamında kanamalarda ilk yardım, kırıklarda ilk yardım ve elektrik çarpmalarında ilk yardım, konuları detaylı bir şekilde teorik olarak verilmesiyle birlikte maketi üzerinde uygulamalı olarak gösterilerek eğitimi tamamladı. Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalar olduğunu söylendi. Eğitimin temel amacının, muhtemel kazalarda ve ani hastalık durumunda sağlık ekipleri olay yerine ulaşana kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamalarının hayat kurtarıcı niteliğinde olduğunu dile getiren Deva ekibi, sağlığa verdiği önemi eğitimlerle destekleyerek geleceğin hayat kurtarıcılarına örnek oldu. Temel İlk Yardım Bilinci eğitimi kapsamında kanamalarda ilk yardım, kırıklarda ilk yardım ve elektrik çarpmalarında ilk yardım konuları detaylı bir şekilde teorik olarak verilirken öğrencilerin hayat kurtarma çalışmaları Deva ekibinin uygulamalı destek eğitimi eşliğinde tamamlandı. Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilen eğitim sonrasında Özel Deva Hastanesi ekibi tarafından bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu anlatıldı. Özellikle mesleki ve teknik liselerde tetanoz bulaşma riskinin yüksek olduğu vurgulanmasıyla sağlanan kapsamlı bilgilendirmenin sonunda 200 öğrenciye tetanos aşısı uygulandı.

Geleceğin İlk Yardımcıları

Geleceğin İlk Yardımcıları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim