• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Geleceğin Girişimcilerini Yetiştirecek ‘’Da Vinci İnovasyon Merkezi’’ Açıldı

Geleceğin Girişimcilerini Yetiştirecek ‘’Da Vinci İnovasyon Merkezi’’ Açıldı
İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilerine inovatif bakış açısı kazandırarak üretim ve girişimcilik kültürünü ileriye taşımayı hedefleyen Kültür...

İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilerine inovatif bakış açısı kazandırarak üretim ve girişimcilik kültürünü ileriye taşımayı hedefleyen Kültür Koleji'nin bu amaçla hayata geçirdiği projelerden biri olan "Da Vinci İnovasyon Merkezi" açıldı.

Amerika'da birçok eğitim kurumu tarafından uygulanıp eğitim sisteminin bir parçası haline gelen STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) ve "Kendin Yap" hareketinin teknolojik versiyonu "Maker" uygulamalarının yer aldığı ve Kültür Koleji tarafından hayata geçirilen Da Vinci İnovasyon Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. İstanbul Kültür Üniversitesi Onursal Başkanı Fahamettin Akıngüç, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ful Akıngüç Över, İstanbul Kültür Üniversitesi yöneticileri, akademisyenleri ve İstanbul Kültür Eğitim Kurumları öğretmenleri, öğrencileri ile velilerinin katıldığı açılış, Kültür Koleji'nin Ataköy Yerleşkesi'nde yapıldı. Açılış töreninde konuşan İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ful Akıngüç Över, "İnsanlık tarihinin belki de en önemli dönemi olan "Dijital Devrim" dönemini yaşıyoruz. Teknolojinin büyük bir hızla gelişimi ve değişimi, toplumları ve yaşam biçimlerini de büyük bir hızla dönüştürüyor. Dünyadaki bu hızlı değişime ayak uydurabilmek inovasyon ile ilgili bilinç ve farkındalığın toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması ile gerçekleşebilir. Bu da, yenilikleri ve değişimi fırsata dönüştürerek, inovasyon bilincine sahip nesiller yetiştirmek ile mümkün olacaktır" dedi.

DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIKTAN ROBOT PROGRAMLAMAYA KADAR BİRÇOK EĞİTİM ATÖLYESİ

Tasarım Fabrikası, Robotik Laboratuvar ve Dijital Tasarım Stüdyoları olarak 3 ana bölümden oluşan merkezde birçok eğitim programı yer alıyor. Arduino, Sketchup, Robot Programlama, Algoritma ve Kodlama, Mobil Programlama, Web Tasarım, Video Prodüksiyon, Grafik Tasarım, Müzik Tasarım, Dijital Fotoğrafçılık gibi pek çok eğitim programı ve atölyesini bünyesinde barındıran Da Vinci İnovasyon Merkezi'nin eğitim programlarının çoğu İstanbul Kültür Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek.

DERSLERLE BÜTÜNLEŞİK BİR PROGRAM

Merkezdeki eğitim programları ve atölyelerinin derslerle bütünleşik bir program dahilinde hazırlandığını söyleyen İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, "Burası öğrencinin istediği zamanda gelebileceği bir özellik taşımakla birlikte tek fonksiyonu bu değil. Önemli olan öğrencilerin, matematiğin, fiziğin, fenin içerisinde aynı zamanda görsel sanatları, müziği de içinde bulundurabilecek ortamlardan faydalanabilmeleri. Bu da bütünleştirilmiş bir eğitim programı ile STEM uygulamalarını ve Maker hareketini benimsemeyi gerektiriyor" diye konuştu.

'ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ'

Öğrencilere tamamen kendilerinin üretim ayağında olabilecekleri, kendi tasarım ve düşüncelerini 3D yazıcılar vasıtasıyla hayata geçirebilecekleri ve toplumsal faydanın hizmetine sunabilecekleri bir ortam hazırladıklarını ifade eden Kutoğlu, "Biz öğrencilerimizi gelecek için hazırlıyoruz. Mobil dünyanın ve teknolojinin çok geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Ve yetiştirdiğimiz öğrenciler 10 yıl sonra 20 yıl sonra toplumun önderleri olacaklar. Bizleri tedavi eden doktorlar, binaları yapan mühendisler, siyasetçiler olacaklar. Girişimci olmayan bir bireyin gelecekte var olabilmesi küresel anlamda mümkün değil. Bizim felsefemiz ve misyonumuz doğrultusunda geleceğe hazırladığımız dünya vatandaşı gençler girişimci, üretken ve inovatif bakış açısını kazanmış olmalı. Zaten Kültür Anayasasında da 56 yıldır bunu söylüyoruz. Hedefimiz geleceğe yönelik öğrenciler yetiştirmek" diyerek sözlerini noktaladı.

'ÖĞRETMENLER İÇİN DE YENİ BİR ÖĞRENME SİSTEMİ'

Da Vinci İnovasyon Merkezi sayesinde öğrencilerinin, birçok bilimsel, sanatsal etkinlikle aynı anda tanışma fırsatı bulacağını belirten Kültür Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Sibel Demirer, "Buradaki atölyelerde programlardan yaralanacaklar, üretkenliklerini arttırıp, farklı bakış açıları kazanacakları çalışmalara imza atabilecekler" ifadelerinde bulundu. Eğitimlerinin çoğunun okul saatleri içersinde gerçekleşeceğini söyleyen Demirer, "Eğitimlerin bir kısmı da okul sonrası saatlerde ve hafta sonları için planlanıyor. Da Vinci İnavasyon Merkezi'mizdeki eğitimlerimizin bazılarına velilerimiz de katılabilecekler. Öğretmenlerimiz içinde bu yeni bir öğrenme süreci, öğretmen eğitimlerimiz devam ediyor. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu süreçte, yeni ürünler ortaya koyma veya ortaya konmuş bir ürünü zenginleştirme adına çok güzel çalışmalar yapacaklarına yürekten inanıyorum" dedi.

'ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEYE DAHA HAZIR GİDECEKLER'

Uluslararası rekabetin öğrencilere, bir ürün düşünmeyi, tasarlamayı, bir proje öngörmeyi zorunlu kıldığını vurgulayan Kültür Koleji, Özel Kültür Lisesi ve Fen Lisesi Müdürü Taner Çakır, "Eğitimlerimize bunları aktarmak amacıyla bu çalışmayı gerçekleşirdik. Bundan sonra öğrencilerimiz özellikle tasarım eğitimlerini ve buna entegre olan eğitimleri aldıklarında üniversiteye hazır olarak gidecekler. Bu eğitimler öğrencilerimizin, mühendisliğin altyapısı alanında üniversiteye hazır gitmelerini sağlayacaktır" diye konuştu. İstanbul Kültür Üniversitesi'nin de kendilerine oldukça yardımcı olduğunu belirten Çakır, "Özellikle içeriklerin oluşturulmasında öğretim üyelerinin desteği bize çok yardımcı oldu. Katkılarından dolayı İstanbul Kültür Üniversitesi'ne tekrar teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Geleceğin Girişimcilerini Yetiştirecek ‘’Da Vinci İnovasyon Merkezi’’ Açıldı

Geleceğin Girişimcilerini Yetiştirecek ‘’Da Vinci İnovasyon Merkezi’’ Açıldı

Geleceğin Girişimcilerini Yetiştirecek ‘’Da Vinci İnovasyon Merkezi’’ Açıldı

Geleceğin Girişimcilerini Yetiştirecek ‘’Da Vinci İnovasyon Merkezi’’ Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim