• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Geleceğin Fizyoterapistleri Önlüklerini Giydi

Geleceğin Fizyoterapistleri Önlüklerini Giydi
Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, Zirve Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen...

Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, Zirve Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen törenle önlüklerini giydi.

Törene Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Cımbız, protokol üyeleri, Zirve Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve aileler katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Cımbız, "Zirve Üniversitesi olarak bölgemize fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında akademik ve fiziki altyapımızla destek veriyoruz. Öğrencilerimize multidisipliner yaklaşımla Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültemizle beraber çalışma ortamı sunuyoruz. İyi bir İngilizce eğitimi vererek, teorik eğitimin yanında uygulama laboratuvarlarımızla pratik becerilerini de geliştirerek mezun olmadan önce ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından kişilerle rekabet edebilecek hale getiriyoruz. Sadece lisans öğrencilerine değil, saha da çalışan, kendini geliştirmek isteyen fizyoterapistlere de farklı eğitim olanakları sunuyoruz. Burada verdiğimiz eğitimle fizyoterapistler eğitimin zirvesinden yaşamın zirvesine hazırlıyoruz" dedi. Önlük giyme töreninde konuşan Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, "İnsanlık tarihinin en kutsal ve en değerli mesleklerin başında gelen hekimliğe, bugün beyaz önlüklerinizi giyerek adım atmış oluyorsunuz. Beyaz renk saflık, temizlik, barış, dürüstlük, empati, insan sevgisidir ve mesleğin kutsallarından biridir. Beyaz önlük giymek yetki alabilme ve özverili bir şekilde mesleğe ilk adımı atabilme hakkına sahip olmak anlamına gelir. Hepinizi tebrik eder ve mesleğinizde başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

İki oturumdan oluşan program öncesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri misafirlere akustik bir konser verdi. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden misafirler daha sonra kokteyl alanına geçerek Gaziantep'e özgü zengin ikramları tattılar. Öğrencilerin hazırladığı video gösteriminin ardından, Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını attı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim