• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Geleceğin Doktorları Maltepe Üniversitesinde Buluştu

Geleceğin Doktorları Maltepe Üniversitesinde Buluştu
İnsani Yardım temalı 5. Türk Tıp Öğrencileri Sempozyumu Maltepe Üniversitesinde gerçekleşti.

İnsani Yardım temalı 5. Türk Tıp Öğrencileri Sempozyumu Maltepe Üniversitesinde gerçekleşti.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TürkMSIC) beşinci sempozyumu 6-7 Şubat tarihlerinde Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde ve işbirliğinde yapıldı.

TürkMSIC üyesi 69 tıp fakültesinden yüzlerce öğrenci, insani yardım teması etrafında buluştu. Sempozyum sonrasında tıp öğrencilerinin görüşleri bir bildiri haline getirildi. Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği, ilgili kurum ve kuruluşların konuşmacıları ile katılımcılar insani yardım teması etrafında buluştu.

İnsani yardım temasının çok önem verdikleri bir konu olduğunu dile getiren Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, "Bu konular bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz bu konuda çalışmayı çok istiyor. Üniversitemiz sadece ev sahipliği yapmakla yetinmiyor aynı zamanda Türk Tıp Öğrencileri Birliği ile büyük bir işbirliği gerçekleştiriyor. Öğrenci topluluklarımızın arasına geçen yıl TürkMSIC'nin bizdeki bağlantısı olarak bir topluluk kurduk. Geçen yıl gelen tüm öğrenciler o kadar memnun kaldı ki bu yıl insani yardım temalı 5. sempozyumu yine bizimle yapmak istedi. Bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Çok emek verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Çotuksöken, "Bu işin arkasında çok emek var. Özellikle bu defa ele alınan konu işin insani boyutuna çok fazla dokunan bir konu. Gençlerin daha bu yaşta işin sadece teknik boyutuyla değil insani boyutuyla da uğraşıyor olmaları çok önemlidir" dedi.

TürkMSIC'nin başarılı çalışmalara imza attığını aktaran Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi Müdürü ve 5. Tıp Öğrencileri Birliği Sempozyum Danışmanı Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş, "Öğrencilerimiz şu an Kızılay'dan, Yeşilay ve Dünya Sağlık Örgütünden çok değerli konuşmacıları dinliyor. Bu tür organizasyonları üniversite olarak her zaman destekliyoruz. Gençlerimize destek olarak onlara yol göstererek çok güzel şeyler yapabildiklerine defalarca şahit olduk" dedi.

GELECEĞİN DOKTORLARI YILIN "EN'LERİNİ SEÇTİ

Sempozyumda ayrıca, Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği, ülke genelindeki tıp fakültesi öğrencileri arasında yapılan oylamayla yılın en iyilerini ödüllendirdi. Törende Yılın En İyi Genç Bilim İnsanı Dr. Canan Dağdeviren, Yılın En İyi Halk Sağlığı Çalışması olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının Ketem aracılığıyla yürüttüğü ücretsiz kanser taraması, Yılın En İyi Dergisi KAFA dergisi, Yılın En İyi Dizisi Kiralık Aşk, Yılın En İyi Dizi Müziği Aydilge'nin seslendirdiği Kiralık Aşk, Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Burçin Terzioğlu, Yılın En İyi Erkek Oyucusu Emre Karayel, Yılın En İyi Genç Oyuncusu Berk Atan, Yılın En Sevilen Şarkısı Mabel Matiz'in seslendirdiği Gel ve Yılın En İyi Karikatüristi Yiğit Özgür gibi ödüller yer aldı.

Sempozyumda konuşan Türk Tıp Öğrencileri Birliği Genel Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Stj. Dr. Tuğba Akçaoğlu, "Bugün 63 farklı tıp fakültesinden 370 civarında öğrenci kendilerini geliştirme, dünya ve Türkiye gündeminde çok büyük bir önem arz eden insani yardım konusunda konuşma fırsatı yakalıyor. Tüm destekleri için Maltepe Üniversitesine ve buradaki kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

"Biz, TürkMSIC olarak sosyal sorumluluk bilincinin ülkemizdeki genç hekim adaylarında geliştirilmesine 64 yıllık tecrübemizle katkı sağlamaya çalışıyoruz" diyen 5. Tıp Öğrencileri Sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı ve Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Orhan Altınışık, Maltepe Üniversitesinin sosyal sorumluluk projelerinde ün yapmış bir üniversite olduğunu söyledi. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaparak da bu alandaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu anlatan Altınışık, "Ülkemizde şu an 3 milyona yakın sığınmacı var. Biz, sağlığın koruyucuları ve geleceğin hekimleri olarak bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu iki gün boyunca çok değerli hocalarımız olacak. Onlardan öğrendiklerimizle ilerlediğimiz yolda çok daha emin adımlar atacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Geleceğin Doktorları Maltepe Üniversitesinde Buluştu

Geleceğin Doktorları Maltepe Üniversitesinde Buluştu

Geleceğin Doktorları Maltepe Üniversitesinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim