• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Geleceğin Bilim İnsanları Maltepe Üniversitesi’nde Buluşuyor

Geleceğin Bilim İnsanları Maltepe Üniversitesi’nde Buluşuyor
Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü'nde yer alan sekiz ayrı fakülte ve Hemşirelik Yüksekokulu'nda 10 Mart-07 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası...

Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü'nde yer alan sekiz ayrı fakülte ve Hemşirelik Yüksekokulu'nda 10 Mart-07 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Öğrenci Kongreleri düzenleyecek.

10 Mart - 07 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Maltepe Üniversitesi 4. Uluslararası Öğrenci Kongreleriyle (Maltepe University International Student Congress-MUISC 2016) öğrenciler, bilim ve sanat dünyasına, doğrudan ve dolaylı pek çok katkı sağlayacak. Maltepe Üniversitesi öğrencileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Öğrenci Kongrelerinin ilki 2013 yılında, ikincisi, 2014'te ve üçüncüsü de 2015'te İstanbul Marma Kongre Merkezinde yapıldı. İlk yılın kongrelerine 44 ülkeden 260 kişi, ikinci yılın kongrelerine 50 ülkeden 350 kişi ve geçen yıl düzenlenen üçüncü kongrelere de 44 ülkeden 500 kişi katıldı. Çok sayıda akademik danışmanın da yer aldığı kongreler yabancı ve Türk öğrencilerin yoğun katılımıyla bilim şenliğine dönüştü.

Bu yılın ilk kongresini 10 -11 Mart günlerinde İstanbul Marma Kongre Merkezinde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri düzenliyor. Başlığı "Art in Daily Life" (Günlük Yaşamda Sanat) olarak belirlenen ve 4 farklı ülkeden 63 öğrencinin bildiri sunacağı kongrenin ardından, 07 Mayıs'a kadar sekiz kongre daha düzenlenecek. Bu yıl tüm kongrelere toplamda 49 ülkeden 500 kişinin katılması bekleniyor.

Her aşamasında öğrencilerin görev aldığı kongrelerde, kuramsal bilgiyle uygulamanın farklı bilim ve sanat dallarında bir araya getirilmesi, geleceğin bilim insanları arasında güçlü bir iletişimin kurulması amaçlanıyor. Bu yolla, Maltepe Üniversitesi'nin öğrencileri daha şimdiden uluslararası düzeyde deneyim kazanıyor.

Maltepe Üniversitesi, 2013 yılından beri öğrenci girişimi olarak değerlendirdiği bu kongrelere her bakımdan büyük destek veriyor, öğrencilerinin daha şimdiden bilim ve sanat dünyasında yer almasını sağlıyor. Kongrelerin bilim kurulları, gerek Maltepe Üniversitesi kadrosunda yer alan, gerekse Türkiye'de ve diğer ülkelerdeki önde gelen üniversitelerde çalışan seçkin akademisyenlerden oluşuyor.

Geleceğin Bilim İnsanları Maltepe Üniversitesi’nde Buluşuyor

Geleceğin Bilim İnsanları Maltepe Üniversitesi’nde Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim