• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Geleceğin Aziz Sancar’ları Bilim Şenliğinde Buluştu

Geleceğin Aziz Sancar’ları Bilim Şenliğinde Buluştu
Adana'da, milli eğitim müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Fuarı, 25 bin 641 katılımcı öğrenci ve 156 projeyle TÜYAP...

Adana'da, milli eğitim müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Fuarı, 25 bin 641 katılımcı öğrenci ve 156 projeyle TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, fuarın toplam 100 bin katılımcıya ulaşacağını öngördüklerini söyledi. Akpınar, geçen yıla oranla yüzde 300 artışla, her okulda 25 proje olmak üzere 358 okulda bilim fuarı düzenlediklerini hatırlatarak proje şenliği yaşadıklarını ifade etti.

"TÜRKİYE NİÇİN İLERİ NOKTALARDA OLMASIN"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, teknoloji alanında kısa sürede gelişen Güney Kore'yi örnek göstererek, Türkiye'nin de 20 yıl sonra önemli noktalara gelebileceğine vurgu yaptı. "Yarın birkaç memleket çocuğu dünyada kimsenin başaramadığı birkaç şeyi başardığında niçin Türkiye çok ileri noktalarda olmasın?" diye soran Başkan Sözlü, "Elbette bilimin, teknolojinin bize sunduğu şeyler olacak ama Allah'ın bahşettikleri var. Bulunduğumuz coğrafyanın bahşettikleri var. Siyasi potansiyelinin üzerine bu millet kendi cevherini de ortaya koymak noktasında muhakkak ki üzerine düştüğünü yaptığında yarın bu çocuklar yapmış oldukları onbinlerce projenin içerisinde belki 3-4 tanesi ete kemiğe bürünecek, milletimizin ufku açılacak, dünya milletleri içerisinde hak ettiğimiz yeri bulacağız" ifadelerini kullandı.

"ADANA'DA ÖĞRENCİ SAYISI 500 BİNE YAKLAŞTI"

Adana Valisi Mustafa Büyük de kentte öğrenci sayısının 500 bine yaklaştığına dikkat çekerek, "Hepimizin geleceğe daha ümitle bakabilmesi için bu alanda yapmamız gereken şeyler var" dedi.

Vali Büyük, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çerçeve içerisinde herkes, kurumlar, kuruluşlar, meslek odaları, yerel yönetimler, kamu kurumları, eğitim alanında katkıda bulunmaya çaba serf ediyor, işbirliği gerçekleştirmeye çalışıyor. Öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik aileleri, ebeveynleriyle birlikte okul yöneticileri, öğretmenlerimiz hep birlikte gayret gösteriyor. Ama bu çabalar sadece okuldaki çerçeve içerisinde, programlar içerisinde değil, çok çeşitli projelerle başka kurumların, kuruluşların destekleriyle anlamlı hale gelecek. Çocukların geleceğe ümidi, gelecekle ilgili hedefleri çok daha iyi noktaya gelecek. Gençlerimiz büyük bir gayret ve ümitle her alanda hemen hemen projeler gerçekleştiriyor ve bunları hayata geçirmek için hayaller kuruyor."

Konuşmaların ardından kent protokolü, fuarın açılış kurdelesini kesti.

Açılışın ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu.

Daha sonra protokol ve öğrenciler stantları gezip projeler hakkında bilgi aldı.

ÇEP İletişim Meslek Lisesi öğrencileri de fotoğraf makinesi ve kameralarıyla fuarı anbean takip etti.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Fuarı, yarın akşama kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Geleceğin Aziz Sancar’ları Bilim Şenliğinde Buluştu

Geleceğin Aziz Sancar’ları Bilim Şenliğinde Buluştu

Geleceğin Aziz Sancar’ları Bilim Şenliğinde Buluştu

Geleceğin Aziz Sancar’ları Bilim Şenliğinde Buluştu

Geleceğin Aziz Sancar’ları Bilim Şenliğinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim