• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

"Gel, Gel; Ne Olursan Ol Yine Gel" Mevlana Sözleri İle Anıldı

"Gel, Gel; Ne Olursan Ol Yine Gel" Mevlana Sözleri İle Anıldı
Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Mevlana'yı Anma Gecesini Tiyatro Salonunda içeriği dolu bir etkinlik gerçekleştirildiğini ve programa...

Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Mevlana'yı Anma Gecesini Tiyatro Salonunda içeriği dolu bir etkinlik gerçekleştirildiğini ve programa Melikgazililerin yoğun ilgi gösterdiklerini bildirdi.

Çocuk meclisinin ziyareti ile başladı…

Melana Celaleddin Rumi Hz. Anma Programı Çocuk Meclisi Üyelerin gündüz Seyyid Burhaneddin Hz'nın türbesini ziyaret ile başladığını akşam saat:19.00'da ise Belediye Tiyatro Salonu'nda Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunması ile devam eden program Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman'ın açılış konuşması ile başladı.

Mevlana'yı anlama

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr Osman Nuri Küçük, Mevlana'yı anlamak ve sözleri ile dünyaya vermiş olduğu mesajları hakkında bilgilerin yer aldığı bir konuşma yaptı.

Mevlana'yı anlamak için mesnevi eserinin mutlaka okunması gerektiğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

"Mevlana gibi şahsiyetler, Maneviyat sahibi, yol göstericileri, düşünceleri, söylemleri ve sözleri ile adeta insanı insan yapan değerleri dünya insanlarına bir mesaj olarak iletmişlerdir. Seyyidin Burhanettin Hocası Mevlana Celaleddin Rumi Hz ise bu değerlerden biri olup onu anlamak ve anlatmak en büyük görevlerimiz arasındadır. Her yıl geleneksel olarak ülkemizde kutlanan bu etkinlikler ile gündeme getirilerek maneviyat coşkusu yaşanmaktadır. Melikgazi Belediyesi Mevlana'yı Anma Gecesi etkinliği içerisinde Çocuk Meclisi Semazen Ekibi bir gösteri sunmuştur. Ayrıca Grup Devran ve Semazen ekibi tasavvuf müziği ile muhteşem gösterisi ile izleyicileri büyülemiştir. Belediye olarak geceye teşrif eden misafirlere Mevlana öğütleri temalı ikramlar hediye edilmiştir. Bu tür etkinlikler ile de birey olarak sosyalleşmek ve kültürlerini zenginleştirmek adına bu organizasyonu yapan yavrularımızı kutluyorum."

"Gel, Gel; Ne Olursan Ol Yine Gel" Mevlana Sözleri İle Anıldı

"Gel, Gel; Ne Olursan Ol Yine Gel" Mevlana Sözleri İle Anıldı

"Gel, Gel; Ne Olursan Ol Yine Gel" Mevlana Sözleri İle Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim