• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

GEKA’dan Bodrum Yat İmalat Sektörü Tanıtımına Fuar Desteği

GEKA’dan Bodrum Yat İmalat Sektörü Tanıtımına Fuar Desteği
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Bodrum yat imalat sektörünün tanıtılması için Bodrum Ticaret Odası'na uluslararası platformda karada yapılan ikinci...

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Bodrum yat imalat sektörünün tanıtılması için Bodrum Ticaret Odası'na uluslararası platformda karada yapılan ikinci en büyük tekne ve yat fuarı olan "CNR Avrasya Boat Show, Fuarı"na katılım için destek verdi.

2 numaralı holde, GEKA'nın desteğiyle ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO)'nın organizasyonuyla kurulan Bodrum standında, Bodrum'un önde gelen yat imalat firmaları olan Ağanlar, Ege Yat, Kobra Yat, Carpe-Diem Yatçılık, IBC Yatçılık olarak 5 firma stant açarken, Roda Yat Firması ise 2 adet lobster tarzı motoryat sergiledi.

Güney Ege Bölgesi'nde öncelikle turizm ve diğer lokomotif sektörlerin tanıtımında etkinliğin sağlanması için özel sektör, kamu kuruluşları ve STK'lar arasında işbirliği sağlayarak ortak tanıtım faaliyetleri yürüten GEKA, bu yıl ilk defa bölgede yüksek gelir grubundan turist çeken ve 12 ay devamlı gelir sağlayan bir sektör olan yat imalatının uluslararası bir fuarda tanıtılması için destek verdi.

13- 21 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen ve dünyada karada yapılan en büyük tekne ve yat fuarı olan "CNR Avrasya Boat Show 9.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı'nda; denizcilik sektörünün her alanından profesyonel firmalar stant açarken sektörün önde gelen ithalat ve ihracat firmaları, tekne üreticileri, tasarımcılar ve mimarlar, distribütör ve acentalar ile yat kaptanları bir araya gelerek yeni iş birliklerinin temellerini atıyorlar.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Karya, Likya, Roma ve Osmanlılardan günümüze tekne üretim merkezi olan Bodrum'da yat imalat sektörünün, turizmden sonra diğer iş kollarına verdiği destek bakımından da lokomotif sektör olduğunu belirtti. "Güney Ege Bölgesi'nde Aydın ve Muğla il sınırları dâhilinde inşa edilen yatların kalitesi ve fiyatı bakımından ününün çoktan ülke sınırlarını aştığını ifade eden Alata, özellikle Bodrum tersanelerinde imal edilen yatlardan elde edilen gelirin yüzde 70'i ihracattan sağlanmaktadır" dedi.

Deniz ulaşım araçları imalatı sektörünün, hem diğer sektörleri harekete geçiren önemli bir lokomotif sektör olarak, hem de ihracattan sağladığı gelirle ülke ekonomisine katkı sağlayarak öne çıktığının altını çizen Süleyman Alata, Ajans olarak Güney Ege Bölgesi'ndeki önde gelen sektörlerin uluslararası standartlara ulaşması ve etkin tanıtımının yapılması için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

GEKA’dan Bodrum Yat İmalat Sektörü Tanıtımına Fuar Desteği

GEKA’dan Bodrum Yat İmalat Sektörü Tanıtımına Fuar Desteği

GEKA’dan Bodrum Yat İmalat Sektörü Tanıtımına Fuar Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim