• BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Gediz’den Terörle Mücadelede Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Yöresel Yemek Ve Gıda Desteği

Gediz’den Terörle Mücadelede Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Yöresel Yemek Ve Gıda Desteği
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve ailelerinin hazırladıkları Gediz'in yöresel yemekleri ile ilçede faaliyet gösteren...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve ailelerinin hazırladıkları Gediz'in yöresel yemekleri ile ilçede faaliyet gösteren firmalardan toplanan gıda kolileri Güneydoğu'da terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçlerine gönderildi.

Gediz Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan personel ve eşleri, Güneydoğu'da terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçlerine moral ve gıda desteği amacıyla harekete geçti. İlçedeki çeşitli firma ve işadamlarının da desteğini alan Toplum Sağlığı Merkezi yardımseverleri, Gediz'e özgü yöresel yemek ve gıda maddelerinden oluşan moral destek paketleri hazırladılar. Hazırlanan paketler kolilere konularak Şırnak Cizre Şerafettin Elçi Havaalanı'nda bulunan ve terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçlerine gönderildi.

Gediz Toplum Sağlığı Merkezi yardımseverleri, Güneydoğu'da terörle mücadele verilen bölgelerdeki asker ve polislere gönderilen koli ve paketlere birer mektup bırakarak her zaman onların yanında olduklarını ve kalplerinin onlarla birlikte attığını belirttiler. Hazırlanan kolilere bırakılan mektupta, "Bizler Sağlık çalışanları olarak dört gözle yolunuzu bekliyoruz. Bu çetin mücadelenizde yanınızda olabilmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda sizler için yöresel el emeği ürünlerimizden hediyeler hazırladık. Destansı mücadelenizin karşılığı değil biliyoruz ama en azından moral vermek, yüreğimizin sizinle olduğunu göstermek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Gediz Toplum Sağlığı Merkezince paketlerin gönderilmesiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada; "Askerlerimiz ve polislerimiz bir terör belasıyla mücadele ediyorlar. Bu anlamda oradaki bu mücadeleye Merkezimiz Çalışanları, eşleri ve Gedizli hanım ve esnaflarımız onların yanında olduklarını ifade etmek, onlarla manevi birliklerini ifade etmek açısından böyle bir yardım kampanyası düzenlemişler. Bugün burada bu yardım kampanyasında tedarik ettikleri ürünleri Şırnak Cizre'deki güvenlik güçlerimize gönderecekler. Buradaki yardımın asıl amacı maddi boyutu değil elbette ki manevi boyutu çok daha önemli. Onlarla bir olduklarını, beraber olduklarını, buranın yüreğinin onlarla beraber attığını göstermek için oldukça güzel bir kampanya olmuş. Emeği geçen tüm kardeşlerimizi kutluyorum. Oradaki mücadeleyi yürüten, terörle mücadelede canlarını ve kanlarını döken şehitlerimizi şükran ve minnetle anarak, oradaki çalışan güvenlik güçlerimize ve kamu personelimize de hayırlı ve başarılı bir mücadele diliyoruz. İnşallah bu belanın üstesinden Türk milleti olarak geleceğiz" denildi.

Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ise; Güneydoğu'da görev yapan bütün polisler için onlara her zaman destek verdiklerini, her zaman dua ettiklerini belirterek, "Onlara birazcık da olsa aile ortamını hissettirebilmek, onları her zaman hatırladığımızı bilmeleri istediğimiz için bu projeyi başlattık. Allah razı olsun. Kuru pastalarımız, sarma, dolmalarımız, böreklerimiz, var. Birçok sponsorumuz var. Allah razı olsun hepsinden. Çok güzel şeyler gönderiyorlar. Hanımlar hepsi buradalar. Çok güzel işler başardık. Onlara her zaman dua ediyoruz, Allah yar ve yardımcıları olsun. Bütün askerlerimizi polisimizi Allah korusun. Bu terör illetinin de bir an önce bitmesini diliyoruz inşallah. Yaptığımız yerine ulaşır biz de haberdar oluruz" dediler.

İsmini açıklamayan bir vatandaş ise, "Allah askerimizi, polisimizi korusun. Dualarımız onlarla. Güç kuvvet versin Allah'ım esirgesin. Askerlerimize ve polislerimize kendilerini yalnız hissetmemeleri için ve arkalarında olduğumuzu bilmeleri için böyle bir program hazırladık" diye konuştu.

Eşinin polis memuru olduğunu belirten bir çalışan ise, "Bu sadece oradaki polis ve askerlerimizi onları yalnız bırakmamak için. Onların yiyebilecekleri şeyleri bizim arkalarında olduğumuzu bilsinler diye yöresel yemeklerimizden onlara göndermek istiyoruz. Gediz halkımızın ve bayanlarımızın bu kadar duyarlı olacağını düşünemiyordum ama gerçekten çok sağ olsunlar. Allah razı olsun, gerçekten çok fazla katılım ve destek oldu" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan koliler kargo yoluyla Güneydoğu'da terörle mücadele veren güvenlik güçlerine gönderildi.(MA-EFE)

Gediz’den Terörle Mücadelede Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Yöresel Yemek Ve Gıda Desteği

Gediz’den Terörle Mücadelede Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Yöresel Yemek Ve Gıda Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim