• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Gediz’de Köy Muhtarları Toplantısı

Gediz’de Köy Muhtarları Toplantısı
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü, köy muhtarlarına yönelik "Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları" konulu bilgilendirme toplantısı...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü, köy muhtarlarına yönelik "Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gediz Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Avni Kula, Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Dönmez ve Bünyamin Özer, Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen ve ilçedeki bütün köy muhtarları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, Gediz ilçesinde bugüne kadar yapılan Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma projeleri kapsamında Gediz'de bugüne kadar 12 köyde 477 dekar alanda; 7 bin 910 adet badem, 5 bin 490 Adet ceviz, 600 adet kestane ve bin 250 adet dut fidanı dikildiğini ve bakımlarının yapıldığını, bunlardan bir kısmının da köyde yaşayan vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.

2016 yılı içerisinde çalışmaların devam edeceğini belirten Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma projeleri ile bölgedeki boş arazilerin ağaçlandırılarak aynı zamanda köy ekonomisine katkı sağlanmasının hedeflendiğini ve köyde yaşayan vatandaşların refah seviyesinin artırılmasının amaçlandığını dile getirdi. Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucunda kurulan Gelir Getirici Tür Ormanlarının bakımlarının 3 yıl yapıldıktan sonra köydeki hane sayısı baz alınarak kura yöntemi ile hanelere bu fidanların dağıtımının yapılacağı bilgisini verdi.

Gediz Kaymakamı Avni Kula, Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri İsmail Dönmez ve Bünyamin Özer ile muhtarların karşılıklı görüş alışverişinden sonra toplantı sona erdi.(MA-EFE)

Gediz’de Köy Muhtarları Toplantısı

Gediz’de Köy Muhtarları Toplantısı

Gediz’de Köy Muhtarları Toplantısı

Gediz’de Köy Muhtarları Toplantısı

Gediz’de Köy Muhtarları Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim