• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti değişti

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti değişti
Gediz Üniversitesi'nin yönetimine, dört yeni isim katıldı. Mütevelli heyetine Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, Prof.

Gediz Üniversitesi'nin yönetimine, dört yeni isim katıldı. Mütevelli heyetine Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, Prof. Dr. Saffet Mutluer, Opr. Dr. Nazan Pedükcoşkun ve işadamı Fikret Aktaş girdi.

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, kamuoyunun yakından tanıdığı yeni isimlerle güçlerine güç kattıklarını söyledi. Devlet eski Bakanı Saygın, daha büyük hedeflere, daha da güçlenmiş olarak, emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi: "İzmirli eğitim gönüllülerinin ortak eseri Gediz Üniversitesi, yedi yıl gibi kısa sürede çok başarılı bir noktaya ulaştı. Şu an 96 ülkeden yaklaşık 8 bin öğrencisi olan, uluslararası bir eğitim markasıyız. TÜBİTAK'ın, ülkemizin en başarılı 50 üniversitesini belirlediği, "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde tüm üniversiteler arasında 41., vakıf üniversiteleri arasında ise 15. sıradayız. Elde ettiğimiz bu sonuç, üniversitemizin kısa zamanda neler yaptığını gözler önüne sermeye yetiyor. Son iki yılda 59 bilimsel proje üreten, bir yılda 15 buluşuna patent başvurusunda bulunan Gediz Üniversitesi olarak şehrimize, ülkemize ve insanlığa daha çok değer katmak istiyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." sözüyle çizdiği yolda ilerlerken ne mutlu ki şimdi daha da güçlüyüz. Aramıza katılan, eğitime gönül vermiş yeni mütevelli heyeti üyelerimizle birlikte çok daha güzel işler yapacağız. Eğitime sağlayacakları değerli katkılardan dolayı her birine şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum."

Gazeteci ve yazar da olan Dr. Tartan, 20. ve 21. dönem İzmir milletvekilliği, TBMM Başkanlık Dîvanı İdare Amirliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında İzmir'in Konak Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Tartan'ın, dördü şiir alanında olmak üzere 10 kitabı var.

Prof. Dr. Mutluer, beyin ve sinir cerrahisinde önde gelen isimler arasında yer alıyor. Dünya Pediatrik Nöroşirürji Derneği Başkanlığı'na seçilen ilk Türk hekim olan Mutluer, Türkiye Spina Bifida Derneği'nin de kurucu başkanı.

Opr. Dr. Pedükcoşkun, Türkiye'de ve yurtdışında eğitimini aldığı el cerrahisi ve mikrocerrahi alanında İzmir'in tanınmış doktorlarından. Dört üniversite mezunu Pedükcoşkun, Aralık 1998-Kasım 2012 arasında Alsancak Nevvar–Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundu.

İşadamı Aktaş ise Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu. Buca ve İzmir Büyükşehir belediyelerinde meclis üyesi olarak görev aldı. Bir süre İzmir Müteahhitler Derneği'nin başkanlığını yürüttü. Halen Ege Bölgesi Bayburtlular Derneği'nin başkanı.

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti değişti

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti değişti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim