• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Seminer

Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Seminer
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Bilgisayar Teknolojileri bölümlerinde eğitim gören öğrencilere...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Bilgisayar Teknolojileri bölümlerinde eğitim gören öğrencilere "Muhasebe Yazılımlarında e-Dönüşüm Süreci" konulu seminer verildi.

Gediz Meslek Yüksekokulu'ndaki 114 numaralı derslikte Muhasebe ve Yazılım Sektörü Uzmanı İsmet Bozdağ tarafından verilen seminerde, "Yazılımcı, Muhasebeci ve Müşterilerin Süreçteki Rolü" başlığı altında ticari işletmelerin e-dönüşüm kapsamı çerçevesinde e-fatura, e-defter, e-arşiv uygulamalarına geçiş süreci, hangi işletmelerin kanunen sürece dâhil olması gerektiği konularında öğrencilere ön bilgilendirme yapıldı.

Muhasebe ve Yazılım Sektörü Uzmanı İsmet Bozdağ, gerek bayiliğini yürüttüğü gerekse kendilerinin geliştirdiği muhasebe yazılımlarını ana hatlarıyla tanıttıktan sonra sürecin işleyişini paket programlar üzerinde örneklerle açıkladı.

Muhasebeci ve yazılımcı olmaya aday öğrencilere, kendilerini mesleki olarak hangi konularda yetiştirmeleri gerektiği, iş hayatına atıldıklarında karşılaşacakları zorluklar gibi konularda deneyimlerine dayanarak önerilerde bulunan İsmet Bozdağ, kendisinin de yaşadığı örnek olaylardan kesitler aktardı. e-Dönüşüm sürecinin bazı meslek dalları için yepyeni fırsatlar ve riskler getirdiğini dile getiren Bozdağ, özellikle yazılımcı ve muhasebecilerin kendilerini bu sürece adapte etmelerinin gerekliliğini örneklerle vurguladı.

e-Dönüşüm sürecinde her bireyin aynı zamanda müşteri sıfatıyla sürece dahil olduğunun da vurgulandığı seminerde özellikle elektronik ortamda yapılan alış-verişlerde dikkat edilmesi gereken hususlardan da bahsedildi.

İsmet Bozdağ, seminerin son bölümünde öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

Seminer sonunda İsmet Bozdağ'a okulun öğrencilerine sağladığı katkılardan dolayı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Hasbiye Dizman ve Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Ercire tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

İsmet Bozdağ, öğrencilere yaptığı teşekkür konuşmasında, üniversite öğrencileriyle ve diğer bir anlamda gelecekteki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.(MA-EFE)

Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Seminer

Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Seminer

Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Seminer

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim