• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği Paneli düzenlendi

Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği Paneli düzenlendi
Dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum (Anadolu Kadınlar Birliği) tarafından Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği Paneli gerçekleştirildi.

Dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum (Anadolu Kadınlar Birliği) tarafından Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği Paneli gerçekleştirildi.

Panel'e Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yıldız Eraslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, Kayseri Kadın Girişimci İcra Kurulu Üyesi Zuhal Gözüküçük, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Polat, Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras ve çok sayıda girişimci kadın katıldı.

Çevre illerden gelen kadın girişimcilerin de katıldığı panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Kırşehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Seher Ünsal, bu yıl ki Ahilik kutlamaları içerisinde Bacıyan-ı Rum anlayışının öne çıkarılması adına Kırşehir Kadın Girişimciler Kurulu olarak büyük bir özveri gösterdiklerini söyledi.

Ahiliğin kadının toplumdaki yeri ve önemini anlatan Ünsal, şunları kaydetti: "Bilime, sanat ve ahlaka son derece önem veren ahilikte kadının, sosyal ve ekonomik alanında önemli bir yeri vardır. Bu bağlamda kadınlar, Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında Türk kültürü ve medeniyetinin Türk dili ve edebiyatının gelişmesinde gelenek ve törelerin yerleşmesi ve korunmasında çok önemli hizmetler vermiştir. Bu teşkilat Türkiye'de filizlenip tüm dünyaya örnek teşkil edecek şekilde büyük bir katkı sağlayacağına çok önemli bir hareket olacağına inanıyorum."

Panelde konuşan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise kadınların Türkiye'de istenildiği gibi değil olmadığını söyledi. Dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum teşkilatlanmasının hoşgörü ikliminin toplumsal dokunun temeli oluşturduğunu belirten Ekicioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bacıyan-ı Rum Teşkilatı bildiğiniz gibi Anadolu'nun orta yerinde yüreği, sevgi duygularıyla yoğrulmuş kardeşlik bütünlük ve hoşgörü ikliminin toplumsal dokumuzun temelini oluşturan Ahilik merkezinin başkenti Kırşehirimiz. Kültür Coğrafyasında varlığını 12.yüzyılda günümüze kadar devam eden Anadolu'nun en köklü bugüne ulaşan Ahilik geleneği değerlerini bugün de hissederek yaşamanın ve böylesine derin bir felsefeye sahip çıkıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bir toplumda manevi değerler korundukça ticari hayatın canlılık kazanacağına inanan ahiler, yüzyıllar boyunca esnaflar arasında birlik, beraberliği ve dayanışmayı sürdürmüşlerdir. Ahiliğin başkenti de faaliyet gösteren bir oda olarak ahilik değerlerinin bilinci ışığında çalışmalarımız sürdürmenin kararlılığındayız."

Yapılan konuşmalar ve soru-cevap bölümünün ardından, Başkan Selahattin Ekicioğlu ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Seher Ünsal panelde konuşan Zuhal Gözüküçük, Serpil Polat ve Evrim Aras'a günün anlam ve önemine istinaden birer plaket hediye etti. Daha sonra Kırşehir Kadın Girişimciler Kurulu'nun düzenlediği Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği konulu yağlı boya resim yarışmasında 1.,2. ve 3. olan yarışmacılara ödüllendirildi.

Program, Kırşehir'de Kadın Girişimciliğine yaptığı katkılardan dolayı Hülya Coşkuntuna'ya Yılın Kadın Girişimcisi ödülü verilmesiyle sona erdi.

Cihan

Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği Paneli düzenlendi

Geçmişten Günümüze Kadın Girişimciliği Paneli düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim