• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Geçmişte Yaptırdığı Dövmeler Binlerce Lirasına Mal Oldu

Geçmişte Yaptırdığı Dövmeler Binlerce Lirasına Mal Oldu
Eskişehir'de yıllar önce yaptırdığı dövmelerden memnun kalmayan Tolga Volkanlı, şimdilerde eski dövmelerini kapattırmak için daha fazla para ve zaman...

Eskişehir'de yıllar önce yaptırdığı dövmelerden memnun kalmayan Tolga Volkanlı, şimdilerde eski dövmelerini kapattırmak için daha fazla para ve zaman harcıyor.

Son dönemlerde özellikle gençler arasında rağbet gören dövme, bir çok insan tarafından amatörce yapılıyor. Ucuza ve amatörce yapılan dövmelerin ise vücutta bıraktığı bir çok zarar var. Eskişehir'de yıllar önce vücudunun çeşitli bölgelerine dövme yaptıran Tolga Volkanlı da bilinçsizce yapılan dövmelerin zararını görüyor. Volkanlı, şimdilerde daha fazla para ve zaman harcayarak, eski dövmelerini kapattırabilmek için uğraşıyor. Dövmeye merakının bulunduğunu anlatan Volkanlı, "Ucuz maliyetli olduğu için bir kaç stüdyoya gittim. İstediğim verimi alamadım ve olmadı. Birkaç tavsiye üzerine sosyal medyadan Arda Ferhat Kalır arkadaşımla tanıştım. Şimdilerde istediğim dövmeleri yaptırıyorum fakat maliyet ve zaman yönünden kaybım çok büyük. Dövme yaptırırken de daha fazla acı çekiyorum. Dövme yaptırmak isteyenler bence çok araştırmalılar. Amatör dövmecilere gidip, dövme yaptırıp, daha sonra benim gibi pişman olmasınlar. Çünkü daha sonra maliyet, zaman açısından zararlı çıkarlar ve daha fazla acı çekebilirler" dedi.

"ÇOCUKSU ÇİZİMLERLE KARŞILAŞIYORUZ"

Dövme sanatçısı Arda Ferhat Kalır ise ucuz maliyetli dövmelerin zararlarından bahsetti. Profesyonel dövme stüdyolarında kaliteli dövmelerin yapıldığına işaret eden Kalır, "Bilinmeyen stüdyolarda ucuz maliyetlere dövme yaptırdıklarını düşünerek dövmelerini yaptırıyorlar. Aslında biz gibi profesyonel stüdyolarda dövme fiyatlarının yüksek olmasının tek sebebi, bizim işimizin önemsendiği ve sanatçı ruhumuzun olduğudur. Ama bilinmeyen stüdyolarda resimlerin bir benzerleri kopyalanamadığı için istenilen fotoğrafa realistik şekilde değil de, daha çok çocuksu çizimlerle yaklaşılıyor. İnsanlar o dövmelerin sonunda hüsranla karşılaşıyorlar. Bu dövmeler sonucunda insanlar, istenilen resmi karşılarında bulamayınca bir hüsrana kapılıyorlar ve oradan çıktıkları gibi daha iyi bir dövme sanatçılarına geliyorlar. Bizim stüdyolarımız veya arkadaşlarımızın stüdyosunda bu yapılan dövmeyi tekrar kapattırmak istiyorlar. Bu şekilde maliyetli ve acılı, azıcık da zaman kaybı yaşanıyor. İstenilen sıfır dövme gibi de çıkma olasılığı bazen değişebiliyor" şeklinde konuştu.

"DÖVMECİ İLE DÖVME SANATÇISI ARASINDA ÇOK FARK VARDIR"

İyi bir dövmenin maliyeti hakkında da bilgiler veren Arda Ferhat Kalır, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz gibi profesyonel sanatçılarda belirli bir makine açılış ücretimiz vardır. Bizlerin müşterilerimize kullandığımız ekipman, tamamen kişiye özel ve steril olması gerekmektedir. Bunun sebebi ile 100 lira ile yaklaşık 20 bin lira arasında fiyatlar değişebiliyor. İnsanlarımıza veya dövme yaptıracak dövme severlerimize, bu işi ömür boyu onların vücudunda taşıyabileceğine ve her zaman onlarla mezara gideceğini söylemek isterim. Ucuz yerlerden kaçınsınlar, dövme sanatçılarını bulsunlar. Dövmeci ile dövme sanatçısı arasında çok fark vardır. Dövme salonlarında veya güzellik salonlarında dövme silinmez. Yani siliyorum denir aslında silinmez. İlk etapta aslında siliniyormuş gibi görünüyor. Bu yüzden bu işin yetkilileri veya özel hastanelerde, dermatologlar tarafından yapılmasını tercih ettiririm. Biz dövme sanatçısıyız. Biz verilen resimleri yapabiliriz ancak. Dövme silme alanımız bize gelmiyor. Dövme silme çok farklı bir olaydır. Vücutta deformasyon oluşabiliyor. Ağır yanık tedavileriyle karşılaşabilir. Bu yüzden dövme silmek yerine, kolunda ya da vücudunda çok kötü bir dövme varsa, bunları kapattırmalarını tercih ettiririm."

Geçmişte Yaptırdığı Dövmeler Binlerce Lirasına Mal Oldu

Geçmişte Yaptırdığı Dövmeler Binlerce Lirasına Mal Oldu

Geçmişte Yaptırdığı Dövmeler Binlerce Lirasına Mal Oldu

Geçmişte Yaptırdığı Dövmeler Binlerce Lirasına Mal Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim