• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Geçmişle Gelecek “Derviş” Sergisinde Buluştu

Geçmişle Gelecek “Derviş” Sergisinde Buluştu
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında Ressam Muhsin Kaleli'nin "Derviş" isimli resim sergisinin açılışı...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında Ressam Muhsin Kaleli'nin "Derviş" isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde KOMEK Mahmudiye (Ali Gav) Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi'nde kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açıldı.

Sergide konuşan Ressam Muhsin Kaleli, gerçekçi yaklaşımla gelenekçi çizgide günümüz insanını ve mekanlarını resimlerine aktardığı ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Derviş" temalı sergisini Konyalılarla buluşturduğu için Ressam Kaleli'ye teşekkür etti. Ali Gav Medresesinin ecdadın bıraktığı değerli miraslardan birisi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Medresenin restorasyona ve yenilenmeye ihtiyacı vardı. Burası ile birlikte yüzlerce tarihi eseri tekrar kullanılır hale getirmekten, buna vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu mekanda ruh var, mana var. Bu mekanda insan şair, ressam, hattat, neyzen, ebru ustası olabilir" diye konuştu.

Serginin açılışına katılan AK Parti 23. ve 24. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ile AK Parti 22. Dönem Konya Milletvekili Mehmet Kılıç ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ressam Kaleli'yi şehirlerin ruhunu yansıtan eserleri nedeniyle tebrik etti.

Konya Valisi Muammer Erol da, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, sanatçının başarılı eserlerinin hak ettiği değeri bulmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol mensupları 13 eserin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Akademisyenler, sanatseverler, sanatçılar ve KOMEK öğretmenlerinin katılımı ile açılan sergi, 10 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Geçmişle Gelecek “Derviş” Sergisinde Buluştu

Geçmişle Gelecek “Derviş” Sergisinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim