• BIST 9547.64
  • Altın 2475.524
  • Dolar 32.4926
  • Euro 34.5777
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Geçit Kavşağı İçin Toplanan İmzalar Büyükşehir Ve Valilikte

Geçit Kavşağı İçin Toplanan İmzalar Büyükşehir Ve Valilikte
Bursa-Mudanya kara yolundaki Geçit Kavşağı'nın kapatılmasına isyan eden bölge halkı, yeni düzenlemenin kaldırılması için topladıkları imzaları Büyükşehir...

Bursa-Mudanya kara yolundaki Geçit Kavşağı'nın kapatılmasına isyan eden bölge halkı, yeni düzenlemenin kaldırılması için topladıkları imzaları Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği'ne teslim etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararınca Geçit Kavşağı doğu - batı aksının trafiğe kapatılması bölge halkını isyan ettirdi. Geçtiğimiz günlerde Nilüfer Kent Konseyi, Ahmet Yesevi ve Balat mahalle komiteleri, mahalle esnafı ve sakinleri basın açıklaması yapmış ve ardından imza kampanyası başlatmıştı. Yaklaşık bir ay önce başlatılan kampanyada toplanan bini aşkın imza, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Ahmet Yesevi ve Balat Mahalle Komite temsilcileri ile bölge halkı tarafından Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Valiliği'nin ilgili birimlerine teslim edildi. UKOME Şube Müdürü Selahattin Dinç ile de görüşen heyet, Geçit Kavşağı'nın kapatılmasının ardından yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Balat, Ahmet Yesevi, Minareli Çavuş, Geçit ve Emek mahallelerinin mağdur olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Geçit Kavşağı'nın kapatılmasıyla birlikte trafik, Korupark Kavşağı, Organize Sanayi Bölgesi içindeki yollara, Ata Bulvarı'na, Özdilek arkasındaki caddeye ve Balat Kavşağı'nda yoğunlaştı. Bölge halkının şikayetleri yok sayıldı. Mahalle muhtarlarımızın 18 bin imzalı başvurularına cevap verilmedi" dedi.

Kavşağın kapatılmasının trafiğe olumlu katkı sağlamadığını ifade eden mahalle sakinleri de, "Binlerce insan her gün işine gidip gelirken ya da çocuğunu okula götürürken eziyet çekiyor. Mahallelerimize acil araçların girmesi imkansızlaştırıldı" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, kavşağın kapatılmasıyla birlikte can güvenliğinin de ortadan kalktığını ileri sürdü.

Geçit Kavşağı İçin Toplanan İmzalar Büyükşehir Ve Valilikte

Geçit Kavşağı İçin Toplanan İmzalar Büyükşehir Ve Valilikte

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim