• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Geçen: "Moskof Türklere Dost Olmaz"

Geçen: "Moskof Türklere Dost Olmaz"
Anadolu Selçuklu Ocakları Ege Bölgesi Başkanlığının açılışı, İzmir'in Selçuk ilçesinde mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde gerçekleştirildi.

Anadolu Selçuklu Ocakları Ege Bölgesi Başkanlığının açılışı, İzmir'in Selçuk ilçesinde mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde gerçekleştirildi. Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, törende yaptığı konuşmada, Rusya'nın ve Putin'in yapmış olduğu yaptırımları ana okul çağındaki çocukların oyununa benzetti.

Anadolu Selçuklu Ocakları Ege Bölge Başkanlığının açılışı için Selçuk ilçesinde tören düzenlendi. Açılış törenine, Turgutlu Oğuzhan mehter takımı eşlik etti. Mehterin seslendirdiği marşlar eşliğinde ocağın açılışı yapılırken, törene vatandaşlar da katıldı.

Gündemi değerlendiren Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Rusya'nın ve Putin'in yapmış olduğu yaptırımları ana okul çağındaki çocukların oyununa benzeterek şöyle konuştu: "Bunların yapmış olduğu tehditler, Müslüman Türk halkını yıpratmaya yönelik, nifak çıkarmaya yöneliktir. Biz Müslüman Türk halkı olarak buna asla boyun eğmeyeceğiz. Putin akıllı olsun, Türklerin canını sıkmasın. Putin'in yapmış olduğu bu girişimlerin, bu çalışmaların aklı ve mantığı yoktur. Çocukların yapmış olduğu hal ve hareketlere benziyor. Biz Müslüman Türk halkı olarak buna asla boyun eğmeyeceğiz. Onlar, bizim moralimizi bozamaz. 600 yıl dünyaya hükmetmiş Osmanlının torunlarıyız biz. Rusların bize yapacağı hiçbir şey yoktur. Sarıkamış hareketinde Ruslar Sarıkamış'ta esir düşen kardeşlerimizi, Mehmetçiklerimizi domuz çiftliklerinde domuzlara yem etmişlerdir. Bunu yapan Moskoflardır. Moskoflardan Türklere dost olmaz. Bugün de aynı şeye teşebbüs ederlerse biz Ruslara o hayallerini zindan etmesini iyi biliriz. Asla ve asla buna müsaade etmeyeceğiz."

"HDP, PKK KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen için de sert açıklamalarda bulunan Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, sözlerine şöyle devam etti:

"Fethullah Gülen, Selahattin Demirtaş hangi hakka hizmet ederek bunlarla ittifak yapıyor, ülkemiz aleyhinde çalışma yapıyor; sonra ülkemizi Moskofa şikayet ediyorlar. Bir tarihlerine baksınlar. Maalesef burada bir problem var. Fethullah Gülen de, Selahattin Demirtaş da akıllı olsun. Selahattin Demirtaş Kürtlerin temsilcisi olduklarını ifade ediyor. Fakat bilinmelidir ki, HDP ve PKK Kürtlerin temsilcisi değildir. Biz, Alevisi, Sünnisiyle, Çerkeziyle, Kürt'le kardeşiz. Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında omuz omuza "Allahu Ekber" diyerek cihat etmişlerdir, cenk etmişlerdir, vatan müdafaasını sağlamışlardır."

Konuşmaların ardından Anadolu Selçuklu Ocakları Ege Bölgesi Başkanlığı dualar eşliğinde açıldı. Ocağın Ege Bölge Başkanlığını Oğuz Alişiroğlu, ilçe başkanlığını Hasan İşler yürütecek.

Geçen: "Moskof Türklere Dost Olmaz"

Geçen: "Moskof Türklere Dost Olmaz"

Geçen: "Moskof Türklere Dost Olmaz"

Geçen: "Moskof Türklere Dost Olmaz"

Geçen: "Moskof Türklere Dost Olmaz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim