• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gebze’de patentin ticarileştirilme yöntemleri ele alındı

Gebze’de patentin ticarileştirilme yöntemleri ele alındı
26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası etkinliği dâhilinde TÜBİTAK- MARTEK ile Adres Patent tarafından "Patenttin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine...

26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası etkinliği dâhilinde TÜBİTAK- MARTEK ile Adres Patent tarafından "Patenttin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri" konulu bir panel tertip edildi.

Gebze TÜBİTAK - MAM Enerji Enstitüsü'nde yapılan panelde TÜBİTAK-MARTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Çömlek, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Akişmer TTM Müdürü Prof. Dr. N. Ayşe Odman Boztosun, Avrupa Marka ve Patent Vekili Avukat Ali Çavuşoğlu, Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı, Selçuk TTI Proje Yöneticisi Yeliz Erenler söz aldı.

Etkinliğe Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Yüksel, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Gebze KOSGEB Uzmanı Güzin İğdelioğlu ile pek çok şirket temsilcisi ve de katıldı.

Prof. Dr. Orhan Çömlek, Teknoloji Transfer Ofisleri'nin (TTO) güç birliği yaparak patent konusunda sinerji oluşturmaları gerektiğini ifade etti. Çömlek, bunun için Nisan ayının sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile TTO'ların bir araya getireceklerini bildirdi.

Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Yüksel ise sanayici ve üniversitelerimizin iş birliğinin arttırılması gerektiğini belirtti. Yüksel, güç birliğinin arttırılması için bu gibi bilgilendirici panellerin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Paneli takip eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise katılımcılara patentin ülke ekonomisine katma değerinin eskisinden daha önemli bir boyutta olduğunu anlattı. Köşke, sanayicilere bu konuda yardım etmeye açık olduklarını vurguladı. "Patentin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri" konusunda tecrübe ve birikimlerini katılımcılarla paylaşan panelistler, sanayicinin fakülteleri ile ortaklığına temas etti. Bu konuda aşama alınması adına faaliyetler yürütülmesi görüşünde birleşti.

Öte yandan #TürkiyePatentSloganınıArıyor slogan yarışmasında dereceye girenler belli olmuştu. Kırıkkale'den Songül Kılıç'ın gönderdiği "Her güzel fikir, patentsiz hiçtir" sloganı, 2016 Türkiye Patent Haftası'nın sloganı seçilmiş, "Fikirler patentsiz kalmasın" sloganı ile Bayram Kurtulmuş ikinci "Patent, dâhiyane fikirlerin garanti belgesidir" sloganıyla Nermin Sucak üçüncü olmuştu. Panelin ardından dereceye giren ilk 3 isme ödülleri takdim edildi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim