• BIST 9530.47
  • Altın 2476.75
  • Dolar 32.4981
  • Euro 34.7841
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler:

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler:
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, "Gebze'nin Büyükşehir statüsünde il olmasını istediklerini söyledi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, "Gebze'nin Büyükşehir statüsünde il olmasını istediklerini söyledi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, düzenlediği basın toplantısında Ticaret Odasının faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Çiler, basının bölgede yaşanan eksikleri aktaran halkın sesi ve halkın ta kendisi olduğunu belirterek, "Siz kamuoyu oluşturuyorsunuz sizler bizim için çok önemlisiniz. Basının bizlerle olması bölgenin gelişimine katkı sağlamakla beraber ülke gelişimine de katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

OSB'lerin doluluk oranının yüzde 89 olduğunu söyleyen Çiler, "Türkiye'de ekonomiye yön veren, sanayi kuruluşlarını içerisinde bulunduran ve Türkiye'de bulunan ilk 500 sanayi kuruluşunun yüzde 15'i Gebze bölgesinde. İlimizde Avrupa standartlarında 13 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Biz diğer illere baktığımızda sadece Dilovası, Gebze, Çayırova ve Darıca'da OSB tanımına uyan en az 5 OSB daha çıkartabiliriz. OSB'lerin farklı özellikleri var. Bu OSB'lerden 673'ü yerli 85'i yabancı olmak üzere 758 firmada 69 bin civarında istihdam sağlanmaktadır. Bizim farklı bir özelliğimiz daha var. Türkiye'de 290'dan fazla OSB var fakat ihtisas OSB'lerinin sayısı parmakla sayılabilecek kadar az. Bizim bölgede bulunan 4 tane OSB'mizden 2 tanesi ihtisas üzerine. Doluluk oranı olarak Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. OSB'lerin doluk oranı yüzde 89'dur ama 3 tane OSB'mizin doluluk oranı yüzde 100. Gebze sanayinin üretim üssü" ifadelerini kullandı.

Gebze'nin sanayinin başkenti olduğunu söyleyen Çiler, "Gebze'de iki tane Teknopark var. Türkiye'nin ilk Teknoparkı Gebze'de kurulan Gebze Teknoparkıdır. Diğeri ise MARTEK, TÜBİTAK'ın Teknoparkıdır. TSE, Bilişim Vadisi, TUSİDE, MAM, Gebze Teknik Üniversitesi gibi önemli kuruluşlara ev sahipliği yapmaktayız. Gebze sanayinin başkenti konumundadır. Bölgemiz Teknoparklara ev sahipliği yaptığı için teknolojinin gelişmesine ve sanayideki dört sıfır devrimine de öncelik edecek ilçelerden biri" dedi.

Eğitimin kendileri için önemli olduğunu belirten Çiler, "İkili görüşmelere önem verdik. 56 yabancı ülkeden konuklara bölgemizi tanıttık. Fuar organizasyonları gerçekleştirdik. Ürettiğimiz ürünün pazarlamak için çok önemli. Bundan sonrada bu fuarlara katılacağız. Eğitim bizim için olmazsa olmazımızdır. Fikir bizim için paradan daha değerlidir. Biz toplumsal geleceğe önem veriyoruz. Biz takip eden değil takip edilen oda olduk. Şimdiye kadar 38 eğitim yapıldı. Bu eğitimlerde bin 990 kişi sertifika aldı. 614 kişi kendi işini kurdu. Eğitimlerden ücret almıyoruz. Beceri 10 projesinde 100 kurs yapıldı, bin 112 kişi iş sahibi oldu" diye konuştu.

Ticaret Odası üyeleri için en güzel hizmeti verebilmek için çalıştıklarını belirten Çiler, "Elektronik imza, online destek masası ve buna benzer birçok yenilik yaptık. İlçelerde irtibata büroları açtık. GTO bundan sonra bilgili elemanlar yetiştirecek akademi durumunda. Sosyal sorumluk faaliyetlerimiz oldu. Suriye'den Mardin'e gelenlere yardımda bulunmak için Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte Mardin'e giderek 400 kişiye giyim yardımı yaptık. Hem bölgemizin tanıtımı hem de yarayan bir yaraya yardımcı olduk. Sağlıkta Gebze'de 3 özel 112 acil istasyonu açtık. Darıca'da bu yerleri yapacağız. Yine Dilovası'na 2 tane 112 acil istasyonu, 1 halk eğitim merkezi ve bir iş adamımızın desteği ile bir okul yaptıracağız. Kullanırsan Kullanırsın projesi yaptık. Bu konuda 16 eğitim vererek 12 bin 450 kişiye ulaştık. 400 öğrenciye aylık 150 TL burs verdik. 259 öğrenciye ise kırtasiye yardımı yaptık" ifadelerini kullandı.

Gebze'ye meslek hastalıkları hastanesi istediklerini söyleyen Çiler, "Gebze'ye bir meslek hastanesi istiyoruz, en azından bir hastanenin içerisine birkaç poliklinik meslek hastalıkları için açılsın istiyoruz. Bu talebimiz var. Darıca Farabi Hastanesi'nin Araştırma Hastanesi'ne dönüşmesini istiyoruz. Sanayi sitesi için yer arayışındayız. Bunun için sanayicilerden destek istiyoruz. İç İşçilerin Bakanlığı yayınladığı genelde yüz bin nüfusu geçen yerlerde Galericiler sitesi yapılmasını zorunlu kılıyor. Gebze'de galericiler sitesi yapılması gerekiyor" dedi.

"GEBZE'NİN BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDE İL OLMASINI İSTİYORUZ"

Gebze'nin il olması konunda açıklamalarda bulunan Başkan Çiler, "Gebze'nin Büyükşehir statüsünde nasıl il yaparız, bunun çabasındayız. Benim amacım koltuk değil. Birbirimizi yemenin bir anlamı yok. Biz Kocaeli "ye karşı değiliz. Fakat aile büyüyor. Yasa ve şartlar uyuyorsa bunu çabası içinde olacağız. Gebze'nin Büyükşehir statüsünde il olmasını istiyorum. Biz artık kabımıza sığmıyoruz. Alanya ve Fetiye il olacağım diyorsa bu konuda öncelik Gebze'nin dir. Hiçbir siyasi partiden ayrım yapmadan desteklerini istiyoruz" dedi.

Düzenlenen toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler:

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim