• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Gebeliği imkansızdı, ikiz annesi oldu

Gebeliği imkansızdı, ikiz annesi oldu
Yumurtalıklarındaki çikolata kistleri ve rahmindeki polip nedeniyle gebe kalamayan 38 yaşındaki Hale Zenginobuz, tüp bebek yöntemine başvurdu ve elde edilen...

Yumurtalıklarındaki çikolata kistleri ve rahmindeki polip nedeniyle gebe kalamayan 38 yaşındaki Hale Zenginobuz, tüp bebek yöntemine başvurdu ve elde edilen embriyolar donduruldu. Rahmindeki polip alındıktan sonra gerçekleşen embriyo transferiyle gebe kalan Hale Zenginobuz ikiz annesi oldu. Zenginobuz, "Tüp bebek dışında hamile kalman imkansız dendi. Çok ümitsizdim, son çarem en güzel çare oldu, ikizlerimle çok mutluyum" dedi.

İzmir'de 10 yıllık evli öğretmen 38 yaşındaki Hale Zenginobuz ile elektrik mühendisi 49 yaşındaki Ender Zenginobuz, üç yıl önce evlat sahibi olmaya karar verdi. Ancak Hale Zenginobuz'un yumurtalıklarındaki çikolata kistleri hamileliğine engel oldu. Çeşitli tedaviler gören Hale Zenginobuz, birkaç kez denenen aşılama, yumurta çatlatma yöntemlerinden de eli boş döndü, hayal kırıklığı yaşadı. Zorlu ve yorucu süreçte çocuk sahibi olma mücadelesini sürdüren Zenginobuz çifti özel bir hastaneye başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesörü Dr. Namık Demir, Hale Zenginobuz'un anne olmasının önündeki engelleri belirledi. Prof.Dr. Demir, rahminde polip de olan Hale Zenginobuz'un kistlerinin alınması gerektiğini, tüp bebek dışında hamile kalmasının imkansız olduğunu söyledi. Tüp bebek merkezine yönlendirilen Zenginobuz çifti bu kez merkez sorumlusu Opr.Dr. Dilek Aslan'ın tedavisi altına girdi. Hale Zenginobuz'un kistleri alınmadan önce tüp bebek yöntemi için yumurtaları toplandı. Elde edilen embriyolar dondurulurken, Hale Zenginobuz'un anne olmasına engel olan kistler operasyonla temizlendi, rahmin dinlenmesi için bir ay beklendi. Bu bir ayın sonunda dondurulmuş embriyolar çözdürülerek transfer edildi. Hem kistlerden kurtulan hem de gebelik sağlanan Hale Zenginobuz 18 Ocak 2016'da ikizleri Arya ve Artun'u bağrına bastı.

"Son çare olarak geldim"

Umutsuzca başvurduğu tüp bebek yöntemi sayesinde biri kız, biri oğlan ikiz bebek sahibi olan Zenginobuz çifti büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Anne Zenginobuz, "Tüp bebek dışında hamile kalman imkansız dendi. Çok ümitsizdim. Özellikle en son aşamada tüp bebek için geldiğimde hiçbir umudum yoktu, olmaz diye düşünüyordum. Son çare olarak geldim. Gördüm ki son çare benim için en güzel çare oldu. Sonuçları bizi çok mutlu etti. Zor, yorucu bir süreç ama sonucu her şeye değiyor. İkizlerimle çok mutluyum" diye konuştu.

Baba Zenginobuz da zor, yorucu bir sürecin mutlu sonla bittiğini söyledi.

Kistler gebeliğe engel olur mu?

Tüp bebek merkezi sorumlusu Opr.Dr. Dilek Aslan da, şöyle konuştu:

"Çikolata kisti hastalığı genel olarak tedavisi oldukça zor olan bir hastalıktır ve bazen hastalarımızın tekrar tekrar ameliyat olması gerekebilir. Kimi zaman tüp bebek yönteminde dahi gebeliği zorlaştıran bir sağlık sorunudur. Aynı şekilde rahim duvarındaki polipler de çoğu zaman adet düzensizliklerine ve gebe kalamamaya neden olabilmektedir. Hastamızın hem yoğun kistleri, hem de rahim duvarında polibi mevcuttu ve uzun yıllardır bu sorunlarla mücadele etmekteydi. Hastanemizin kadın doğum ekibiyle çalışarak öncelikle hastamızın kistlerinin tedavi edilmesi daha sonra da rahim duvarındaki polip temizlendikten sonra embriyoların yerleşmesiyle bebeklerimize kavuşma şansımız oldu."

Gebeliği imkansızdı, ikiz annesi oldu

Gebeliği imkansızdı, ikiz annesi oldu

Gebeliği imkansızdı, ikiz annesi oldu

Gebeliği imkansızdı, ikiz annesi oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim