• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Gazzeli 200 aileye TİKA’dan LED aydınlatma sistemi desteği

Gazzeli 200 aileye TİKA’dan LED aydınlatma sistemi desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze'de yaşanan elektrik kesintilerinden etkilenen ve maddi imkünsızlıkları nedeniyle jeneratör...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze'de yaşanan elektrik kesintilerinden etkilenen ve maddi imkünsızlıkları nedeniyle jeneratör olanaklarından mahrum olan 200 aileye LED Aydınlatma Sistemi dağıttı.

Gazze'de yaşayan 2 milyon nüfus, yaklaşık 10 yıldan bu yana, her gün 12 saatten fazla elektrik kesintisi sorunu yaşıyor. Elektrik enerjisi temin edemediği için güvenli olmayan aydınlatma alternatifleri ya da mum kullanarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Gazzeliler, çoğu kez ölümle neticelenen yangın tehlikesi ile birlikte yaşamlarını sürdürüyor.

TİKA Filistin PKO, Gazze'de tamamen gönüllü olarak hizmet veren Filistin Yetimevi Derneği tarafından, Gazze'de mevcut elektrik sıkıntısını nedeniyle, Gazze Şeridinin çeşitli bölgelerinde yaşayan 200 ihtiyaç sahibi yetim ailesinin temel aydınlatma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, Gazze genelinde kullanılmakta olan LED aydınlatma sistemi temin etti. TİKA tarafından aydınlatma sistemleri Cebaliye bölgesinde 36 aileye, Gazze merkezde 70 aileye, Gazze orta bölgede 32 aileye, Han Yunus bölgesinde 36 aile ve Rafah bölgesinde de 26 ailenin evine kuruldu.

Türkiye'nin ilgili kurum ve kuruluşlarınca Gazze'de mevcut elektrik sorunun giderilmesi için köklü çözüm önerileri geliştirilmeye çalışılırken TİKA, özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle jeneratör olanaklarından da mahrum olan alt düzey gelir grubu içinde yer alan ailelerin evlerinde ihtiyaç duyulan temel aydınlatma işlevinin sağlamasına yönelik olarak, doğrudan insan hayatına temas eden projeler geliştirmeye devam ediyor.

Gazzeli 200 aileye TİKA’dan LED aydınlatma sistemi desteği

Gazzeli 200 aileye TİKA’dan LED aydınlatma sistemi desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim