• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gazze'den çıkamadı, evlatlarına hasret öldü

Gazze'den çıkamadı, evlatlarına hasret öldü
Kızı Layla Kilani: "Gazze'de babamın ölümüyle birlikte bir çok suçsuz insanın öldüğünü görmüş olduk. Bu ölüm bunun ispatı oldu bize"

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 5 çocuğu ve eşiyle ölen İbrahim El Kilani'nin, Almanya'daki eski eşi ve 2 çocuğunu, 13 yıl boyunca Gazze'den dışarı çıkamadığı için göremediği bildirildi. 

İbrahim El Kilani’nin Almanya’da üniversite okurken tanışarak evlendiği eski Alman eşi Kerstin Kilani, AA muhabirine, İsrail'in saldırılarında eski eşinin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Acı haberi salı günü sabah aldıklarını ifade eden Kilani, eski eşiyle en son ölmeden 1 gün önce telefonda konuştuklarını hatırlatarak, "Sıkıntı yapmayın biz çok iyiyiz. Kendimize güvenli bir yer bulduk. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin' demişti. Çocukları sordu, ihtiyaçları olup olmadığını sordu, ben de 'merak etme her şeyimiz var' dedim. Sonra acı haberi aldık" diye konuştu.

Eski eşi İbrahim El Kilani ile eşi ve 5 çocuğunun da İsrail’in saldırısında öldüğünü ifade eden Kilani, "Benim eski eşim asla ve asla Hamas ile veya İslami bir oluşumla bağlantılı değildi. Kesinlikle suçsuz yere öldürüldü. Onu yeni ailesiyle Almanya'ya gelmesi için çok uğraştım ama ikna edemedim" ifadelerini kullandı.

İsrail'in sivil halkı öldürmemesi gerektiğini vurgulayan Kilani, "İsrail'in sorunu Hamas'la. Suçsuz insanları öldürmesin. Evlerin altında mayınlar, tüneller olduğu söyleniyor ama mayın diye bir şey yok ve bu gerekçe gösterilerek evler bombalanıyor. Bu da hiç doğru değil" şeklinde konuştu.

Eski eşini en son 2001 yılında gördüğünü ancak telefonda sürekli iletişim halinde olduklarını aktaran Kilani, “Gazze'den çıkamadı. Çok istiyordu çocuklarını görmeyi ama olmadı. 2009 yılında Mısır’da buluşma çabalarımız da olumsuz sonuçlanmıştı. Onu ve yeni ailesini biz de görmeyi çok istiyorduk” dedi.

Gazze'de yaşanan acılardan dolayı da çok üzgün olduklarını vurgulayan Kilani, Gazze’de yaşayanların çok kötü durumda bulunduğu belirterek, şu ana kadar 600’den fazla insanın öldüğünü vurguladı. Artık barışın sağlanması gerektiğini dile getiren Kilani, daha fazla insan ve çocuğun ölmemesini ümit ettiğini söyledi.

Kilani, İsrail’in saldırılarına Almanya ve Avrupa’nın sessiz kaldığını hatırlatarak, artık buna seyirci kalınmaması ve sorumluluk üstlenilmesi gerektiğini sözlerin ekledi.

- "Onu çok seviyorum"

İbrahim El Kilani'nin 23 yaşındaki oğlu Remsis Kilani  ise babasının ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadığını ve onunla birlikte hayatını kaybeden küçük kardeşlerinin aklından çıkmadığını söyledi.

Babasıyla ölümünden 1 gün önce telefonda konuştuklarını dile getiren Kilani, "Onu çok seviyorum. 13 yıldır göremedim. Son kez göremeden de öldürüldü" dedi.

Türkiye’nin Gazze’ye yardım ettiğini ancak Avrupa Birliği’nin tepkisini yeterli bulmadığını vurgulayan Kilani, şöyle devam etti:

"Türkiye Gazze’ye yardım ediyor bunu görüyorum. Ölen sivillerin sayısı çok fazla ve bu hiç doğru değil. Çocukların ve kadınların özellikle ölmesini hiçbir şekilde bir devlet haklı çıkaramaz. Avrupa Birliği’ndeki reaksiyonu da çok az buluyorum.

Yaptırımlar uygulanması gerekir. Daha sert bir tepki verilmesi lazım. Başbakan Merkel’in bu konudaki duyarlılığını yetersiz buluyorum. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise daha sert tepki veriyor."

- "Babam, Gazze’den çıkmayı başaramadı"

İbrahim El Kilani'nin 21 yaşındaki kızı Layla Kilani de 13 yıldır babasını görmediğini ancak telefonda sürekli görüştüklerini belirtti. Babasıyla bağlarını uzakta olmasına rağmen koparmadıklarını anlatan Kilani, geçen yıl babasını görmek için Mısır'a gittiğini söyledi.

Layla Kilani,  “Maalesef olmadı çünkü babam Gazze’den çıkmayı başaramadı. Belki çıkabilirdi ama geri gidemeyeceği için çıkmadı. Çünkü eğer oradan çıksaydı oradaki ailesine geri dönme fırsatı olmazdı” ifadelerini kullandı.

Layla Kilani, İsrail’in çocukları öldürdüğüne dikkati çekerek, bunun çok acı olduğunu bildirdi.

İnsanların öldürülmesinin her zaman nefreti daha da çok artıracağına dikkati çeken Layla Kilani, babalarının ölümüyle birlikte birçok suçsuz insanın öldüğünü gördüklerini ve bunun ispatlandığını dile getirdi.

Babasının hiçbir zaman politikayla alakasının olmadığına işaret eden Kilani, suçsuz insanların üstüne bombalar yapmasının anlaşılır bir durum olmadığını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim