• BIST 9537.09
  • Altın 2473.259
  • Dolar 32.4705
  • Euro 34.566
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gazze ağlıyor! İsrail vuruyor

Gazze ağlıyor! İsrail vuruyor
İsrail hükümeti durmak bilmiyor ateşkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan eden İsrail Gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.

İsrail ordusu Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar'ın ve Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu. İki ev de tamamen yıkıldı. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.

Ayrıca Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binası da bombalandı. Binada ciddi hasar meydana geldi.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistinhükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in gece düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kudra, İsrail ordusunun, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 202 kişiyi öldürdüğünü, bin 520 kişiyi de yaraladığını söyledi.

AFP, dünkü ateşkes girişiminin başarısız olmasının ardından devam eden İsrail operasyonlarında ölenFilistinlilerin sayısının 204'e yükseldiğini bildirdi. Ajans, İsrail'in bölgeyi hem havadan hem de tank ateşiyle vurduğunu belirtti.

AFP'ye konuşan askeri kaynaklar, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin doğusundaki 100 bin Filistinli'yi evlerini terk etmeleri için uyardığını söyledi. Öte yandan Zeytun mahallesine havadan el ilanları bırakıldığını belirtirken, bölgedeki Filistinlilerin cep telefonlarına da mesajlar gönderilerek TSİ 08.00'den itibaren evlerinden ayrılmalarının istendiğini bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Ovijaa Adraei, yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına roket atılmaya devam edilmesine karşılık ordu 30 hedefi bombalamıştır" ifadesini kullandı.

Tel Aviv'de sörf, Gazze'de can pazarı!


Gazzeliler İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında ölen yakınlarının yasını tutarken Tel Aviv'de hayat devam ediyor. İsrailli gençler dün Tel Aviv'de sörf yapıyordu. İsrailliler, roket saldırılarının yaşanacağından cep telefonlarına yükledikleri "Kırmızı Alarm" isimli uygulama ile de haberdar oluyor. Gazze'de ise babası ve amcasıyla birlikte saldırısıda ölen Filistinli 4 yaşındaki bir kızın cenazesinde yakınları sinir krizi geçirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim