• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Gaziosmanpaşalı genç yazarlar, imza töreninde eserlerini imzaladı

Gaziosmanpaşalı genç yazarlar, imza töreninde eserlerini imzaladı
Gaziosmanpaşa'nın Çocuk Yazarları Projesi kapsamında ilçede eğitim gören yetenekli öğrencilerin kaleme aldıkları eserlerden oluşan kitaplar için imza...

Gaziosmanpaşa'nın Çocuk Yazarları Projesi kapsamında ilçede eğitim gören yetenekli öğrencilerin kaleme aldıkları eserlerden oluşan kitaplar için imza töreni düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın katıldığı törende bir öğrencinin 15 Temmuz için yazdığı "Bir güne Uyandım" adlı şiiri katılımcılardan büyük alkış aldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan Gaziosmanpaşa'nın Çocuk Yazarları Projesi kapsamında ilçede eğitim gören yetenekli öğrencilerin kaleme aldıkları eserlerden oluşan kitaplar için imza töreni düzenlendi. İBB Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde düzenlenen imza törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, çocuk yazarlar, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Proje 7 okuldan 24 çocuk yazar katılımıyla gerçekleştirilirken, tören onların kaleme aldıkları şiir ve hikayelerden oluşan 11 kitabın tanıtılmasıyla başladı. Ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinden etkilenerek oluşturduğu "Bir Güne Uyandım" adlı şiirini okuyan Ülkü İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Tuğba Reyyan Okyay, katılımcılardan büyük alkış aldı. Sonrasında Başkan Usta, 24 genç yazarın eserlerinden oluşturulan kitaplar için yazarlarından imza alırken, çocuklara başarılar diledi. Törende kitaplara yoğun ilgi gösteren çok sayıda öğrencinin imza alabilmek için uzun kuyruklar oluşturması ise genç yazarları oldukça sevindirdi.

"Çok anlamlı kitap isimleri bulmuşlar"

Çocukların küçük yaşlardan itibaren yazma yeteneklerini fark etmelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Tüm okullarımızda bu şekilde şiir, roman hikaye yazacak gençlerimize imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Onların kendi yetenekleriyle kendi aralarında birliktelikler oluşturarak kitaplar yazmaları ve bunu yazar olarak da sunmaları bizlere heyecan katıyor. Çok güzel kitaplar, eserler ortaya çıkarmışlar. Çok anlamlı kitap isimleri bulmuşlar özellikle ülkemizin bu 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan durumuyla ilgili. Gençlerimizin kendi duygularını 15 Temmuz ile birleştirerek bunu geleceğe taşıma duygusu bu yavrularımız açısından son derece önemli bir çalışma" diye konuştu.

"Çok içim acıyordu çünkü 15 Temmuzda hain bir darbe girişimi olmuştu"

15 Temmuz gecesi yaşanılanlardan çok etkilendiğini ifade eden Ülkü İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Tuğba Reyyan Okyay, "Şimdiye kadar yaşadığım en hüzün verici olaydı 15 Temmuz o yüzden yazdım. Şiirimin adı " Bir Güne Uyandım" çok içim acıyordu çünkü 15 Temmuzda hain bir darbe girişimi olmuştu. Benden ondan esinlenerek evde oturdum kendimce bir şiir yazmayı düşündüm. Şiirimi yazdım aileme okudum, çok beğendiler sonra da kitap yazmaya başladım" dedi.

"Kitap okumayı ve şiir yazmayı çok seven bir insanım"

Kendi duygularını sanatsal çalışmalarla bir araya getirerek yeni ürünler ortaya çıkardığını dile getiren Dumlupınar Ortaokulu Nur sena Bayram, "Kitap okumayı ve şiir yazmayı çok seven bir insanım. 2-3 yıldır sürekli kendi kendime sözler yazarım" dedi.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren sanat dallarına teşvik edilmesi adına tören sonun da Başkan Usta, çocuklara kol saati ve kendileri için özel olarak hazırlanan tişörtleri takdim etti.

Gaziosmanpaşalı genç yazarlar, imza töreninde eserlerini imzaladı

Gaziosmanpaşalı genç yazarlar, imza töreninde eserlerini imzaladı

Gaziosmanpaşalı genç yazarlar, imza töreninde eserlerini imzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim