• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Gaziosmanpaşa’da Kutlu Doğum Coşkusu

Gaziosmanpaşa’da Kutlu Doğum Coşkusu
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Programında Hz. Muhammed Prof.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Programında Hz. Muhammed Prof. Dr. Necmettin Nursaçan'ın sohbeti ile anıldı. Kuran hakkında da konuşan Nursaçan, "Kuran meydan okuyor" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde program düzenledi. Konferans salonundaki programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İstanbul eski milletvekilli Lokman Ayva ve ilçe sakinleri katıldı. Salonda yer alan sandalyelere programa katılan vatandaşlar için gül bırakıldı.

Kutlu Doğum Programı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan'ın sohbeti ile başladı. Konuşmasında Hz. Peygamber'in hayatı ile ilgili konuşan Nursaçan, birbirine zıt olan huyların Peygamber efendimizde zirve noktasında olduğunu söyledi. Prof. Dr. Necmettin Nursaçan sohbetinde Kuran'a da yer verdi. Aradan geçen zamana rağmen Kuran ayetlerinin hala doğru çıktığına dikkat çeken Nursaçan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bizim ömrümüzde aydınlatmada, iletişimde, ulaşımda ne değişiklikler oldu değil mi? Kuran geleli çok zaman oldu birisi çıkıp da diyemiyor ki; "Kuran şöyle söylüyor ama o ilmin aydınlığında değişti, demode oldu" diyemiyor. Hatta dün anlayamadığımız ayetleri bugün daha iyi anlıyoruz. Şurada pehlivanlar var diyelim. Pehlivanın biri çıkmış var mı bana rakip diyor. Öteki pehlivanlardan ses çıkmıyor. Öyleyse bu pehlivanı hükmen şampiyon ilan etmek gerekmez mi? Kuran böylesine meydan okuyor. Karşılık veren yok."

"BU BİR SORUMLULUK"

Nursaçan sohbetinin sonunda dua ettirmeyi de ihmal etmedi. Ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'da Peygamber Efendimizin ahlakının gelecek nesillere aktarılması hakkında konuştu. Bunun bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Başkan Usta, "Peygamber efendimizin bize bıraktığı bu mirası taşıyor olmak ve bu ruhu anlayışı gelecek nesillere taşımanın sorumluluğu ile birlikte bir aradayız. Allah birlikteliğimizi bozmasın. Bizim onlara layık bir ümmet olarak yetişmemize, aynı zamanda gelecek nesillere bu sorumluluğu taşımamıza ve yetiştireceğimiz çocuklarımıza da aşılamamıza Allah nasip etsin" dedi.

PEYGAMBERİMİZİN ENGELLİLERE KARŞI BAKIŞI

Açılış konuşmalarının sonuncusunu eski milletvekilli Lokman Ayva yaptı. TBMM'ye girmiş ilk görme engelli milletvekili olan Ayvayalo, günümüzde kötü koşullarda yaşayan engelli bireyleri hatırlattı. Ayva, Peygamber efendimiz ile görmek engelli bir sahabe arasında geçen sohbeti de anlattı. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberimiz engelli sahabeyi ne yapıyor? Bir tane ama sahabe Peygamberimize namazı evde kılmak istediğini söylüyor. Ama peygamberimiz mescide geleceksin diyor. Evinden mescide ip çektiriyor. Hani öldürecekti. Hani 15 asır önce daha gerideydi insanlık."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri görme engelliler için özel hazırlanmış olan punto kabartmalı Kuran-ı Kerim'i görme engelli vatandaşlara hediye etti. Program müzik dinletisi ile devam etti.

Gaziosmanpaşa’da Kutlu Doğum Coşkusu

Gaziosmanpaşa’da Kutlu Doğum Coşkusu

Gaziosmanpaşa’da Kutlu Doğum Coşkusu

Gaziosmanpaşa’da Kutlu Doğum Coşkusu

Gaziosmanpaşa’da Kutlu Doğum Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim