• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Gazi’nin Otistik Çocuklarından Müzik Ziyafeti

Gazi’nin Otistik Çocuklarından Müzik Ziyafeti
Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulunda düzenlenen Otizm Farkındalık etkinliğinde sahne alan otizm sınıfı öğrencileri seslendirdikleri şarkılarla...

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulunda düzenlenen Otizm Farkındalık etkinliğinde sahne alan otizm sınıfı öğrencileri seslendirdikleri şarkılarla okul öğrencilerine adeta müzik ziyafeti çekti.

Gazi İlkokulu Özel Eğitim Otizm Sınıfı Öğretmeni Hamiyet Sedef Usta öncülüğünde gerçekleştirilen Otizm'de farkındalık etkinliği okul bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Çetin, Muhammed İnan Yamlı, Okul Müdürü Mehmet Kanca, diğer okulların müdürleri, okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gazi İlkokulu Müdürü Mehmet Kanca, "Başta Hamiyet öğretmenimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimize geçen yıl olduğu gibi bu yılda bu programı düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Ben Gazi İlkokulu öğrencileri olarak hepinizi çok seviyorum ve çok sevmeye devam edeceğim. Böyle güzel programlarla birlikte olmak beni çok mutlu ediyor. Okulumuzda 4 adet özel eğitim sınıfı var. Ben iki yıldır bu özel eğitim sınıflarına, gerek otizm, gerek hafif düzey olsun gerek işitme engelliler gerek kaynaştırma olsun elimden geldiğim kadar öğretmen arkadaşlarımla en iyisini yapmaya çalıştık. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Çetin, "Geçen yıl da otizm farkındalık gününde Gazi İlkokulundaydık. Bu sene yine okulumuzdayız. Gayet her şeyin farkında olduk ve görenlerin de her şeyin farkında olacağa benziyor. Biz bakanlığımız engelli öğrencilerimizle ilgili bir yada iki öğrenciye bir öğretmen verecek kadar ve bu öğrencilerimizin okula ulaşabilecek kadar, okula ulaşımlarını ücretsiz sağlayacak kadar, aileleri bu öğrencileriyle ilgilendiği için onlara geçinebilecekleri bir ücret verecek kadar çok önemsiyoruz. Biz de önemsiyoruz. Hepimiz hayata geldiğimiz zaman kimimiz birkaç adım önde başlıyoruz kimimiz birkaç adım geriden. Bize düşen hayata birkaç adım geride başlayanları yanımıza yaklaştırmak, elinden tutmak ve şunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamak. Bir çocuk için bir adımı atmak, yemeğini kendisi yemesi bazı anne babalar için çok önemli olabiliyor. İşte biz bunların farkında olacağız ve elimizden geldiğince bu çocuklara ve ailelerine yardımcı olmak. İlk adımlarında biz olacağız. Söyledikleri ilk kelime ve kurdukları ilk cümlenin içinde de biz olacağız. Organizasyon için Okul müdürümüze, idarecilerimize, özel eğitim sınıfı öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okulun 4'üncü sınıf öğrenci ve velilerine yönelik olarak düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasının ödül töreni de yapıldı.

Otizm konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 4-E sınıfından Açelya Kaplan, ikinci olan 4-G sınıfından Yağmur Dolan, üçüncü olan 4-M sınıfından Beyza Akar da kupa ve madalyalarını Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Çetin'in elinden aldı.

Şiir dalında dereceye giren velilerden birinci 4-C sınıfı velisi Tuğba Yüzer, ikinci 4-C sınıfı velisi Hülya Hayta ve üçüncü 4-B sınıfı velisi Serap Zaman da hediyelerini Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed İnan Yamlı'nın elinden aldı.

Ödül töreninin ardından Otizm sınıfı öğrencilerinin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara okul öğrencileri de eşlik ederek güzel görüntüler ortaya çıkmasını sağladı.

Gazi’nin Otistik Çocuklarından Müzik Ziyafeti

Gazi’nin Otistik Çocuklarından Müzik Ziyafeti

Gazi’nin Otistik Çocuklarından Müzik Ziyafeti

Gazi’nin Otistik Çocuklarından Müzik Ziyafeti

Gazi’nin Otistik Çocuklarından Müzik Ziyafeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim