• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Gaziler Mahallesi’ne Sosyal Yaşam Merkezi geliyor

Gaziler Mahallesi’ne Sosyal Yaşam Merkezi geliyor
Kepez Belediyesi, Gaziler Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Kepez Belediyesi, Gaziler Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Kepez'de köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinden biri olan Gaziler Mahallesi'nde Sosyal Yaşam Merkezi'nin temelleri düzenlenen törenle atıldı. Kepez Belediyesi, sosyal hayatı canlandırmaya ve şehirleşmeye yönelik bir adım atarak Kepez'e sosyal bir proje kazandırıyor. Temel atma törenine muhtarlar, meclis üyeleri, ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Törende Gaziler Mahalle Muhtarı Yıldıray Baka, köyden mahalleye dönen Gaziler'e ihtiyacı olan sosyal yaşam merkezini kazandırdığı için Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, vatandaşların eğitim, sağlık, spor, kültür, sanat ve sosyal etkinlik gibi farklı alanlardaki bir çok ihtiyacını karşılayacak olan tesisin sözünü tutarak temelini attıklarını söyledi. Temel atma töreninde Kepez Belediyesi'nin yatırımlarına ve 2018 yılı planlamasına da değinen Tütüncü, "2018 bütçemiz 327 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. Bu bütçenin yüzde 41'ini bu yıl da yatırımlara ayırıyoruz. Son sekiz yılda, dönemimizde yapmış olduğumuz bütün bütçelerde yüzde 40'ın altına hiç düşmeyen belediyemizin bu yılki bütçesi de yatırıma yönelik bir bütçedir. Görevi devraldığımız günden bu güne yüzde 152 büyüme ile Kepez'in 1'ini 3 yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Son sekiz yılda eğitimden sağlığa, spordan kültür sanata kadar birçok alanda yapılan yatırımların Kepez'in geldiği noktaya bakıldığında büyük bir başarı örneği olduğunu söyleyen Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti; "Gerçekten Kepez çok güzel bir dönemi yaşıyor. Her gün birbirinden farklı projeler hayal ediyor, temelini atıyor, yatırımları sürdürüyor ve tüm bunları yaparken bir gelecek tasavvuru ile çalışmalara hız veriyor. Bütün bunlar yapılırken de kasasından para artırmayı başarıyor. Diğer bir başarı da şudur ki, yatırımlara ayrılan pay 2009'a kıyasla yüzde 68 artmış durumdadır. Bütün bu büyük performanslar hayata geçirilirken diğer taraftan da kasamız 2017'den 2018 yılına artı 30 milyon lira ile girdi. Bu bizim belediyemizin ne kadar güçlü bir mali yapıya kavuştuğunun da ispatıdır."

Gaziler Mahallesine kazandırılacak olan tesisin bahçesinde futbol, basketbol ve voleybol sahaları, yaşlıların gün içerisinde vakitlerini geçireceği kıraathane ile kır düğünü alanı, kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kursları, çocuklara etüt merkezleri, kütüphane, çok amaçlı salon ve belediye tahsilat veznesi bulunacak. Mimari yapısı oldukça şık olan yeni merkez, sosyal, kültür, sanat ve eğitimde yapılan hizmetlerin tek noktada toplandığı bir nokta olarak hizmet verecek

Gaziler Mahallesi’ne Sosyal Yaşam Merkezi geliyor

Gaziler Mahallesi’ne Sosyal Yaşam Merkezi geliyor

Gaziler Mahallesi’ne Sosyal Yaşam Merkezi geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim