• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına projesi

Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına projesi
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet tahmazoğlu, "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet tahmazoğlu, "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Gençlerin mutlaka Çanakkale'yi görmesi gerek" dedi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında Çanakkale'deki destansı mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek, "Belediye Başkanı olmadan önce Çanakkale'deki şehitlikleri ziyaret ettim. Oradaki manevi havayı soluma imkanı buldum. Bastığımız her yer, şehit kanıyla sulanmış. Şehitler o kadar yüzeye yakın ki, kışın yağmur yağdığında şehitlerimizin kemikleri meydana çıkıyor. O dönem, 15 yaşında gençlerimiz vatanın birliği beraberliği ve vatan savunması için şehit oluyorlar. Çanakkale'yi her Türk gencinin görmesi gerekiyor. Göreve geldikten sonrada da bunun çalışmalarını başlattık. Ve Şahinbey ilçesindeki bütün gençlerimizin Çanakkale'yi ziyaret etmelerini istedik. Çanakkale'nin 100. yılı münasebetiyle Türkiye'de ilk defa uçakla gençlerimizi hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın sırasıyla Çanakkale'ye götürdük. Orya gittiğinizde şehitliklerimizi ziyaret edip onlar için dua edeceksiniz. O maneviyatı hissettikten sonra her şeye bakış acınız değişecektir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilerle birlikte "Çanakkale içinde aynalı çarşı" türküsünü söyledi.

Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına projesi

Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına projesi

Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına projesi

Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim