• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Gaziler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Gaziler Çanakkale Ruhunu Yaşadı
Alaplı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projeleri kapsamında, Türkiye Harp Malulü Gazileri Alaplı Şubesi işbirliğiyle gazi ve yakınlarına...

Alaplı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projeleri kapsamında, Türkiye Harp Malulü Gazileri Alaplı Şubesi işbirliğiyle gazi ve yakınlarına yönelik Çanakkale gezisi organize etti.

Rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide katılımcılar, ilk gün Bursa'da bulunan tarihi mekanları ziyaret etti. Gurup ikinci gün ise Çanakkale Şehitliği ve anıtı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Çanakkale'nin kaleleri ile Namazgah Şahindere Hastane Şehitliği, Zığındere Sargıyeri, Kaymakam Hasanbey Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seyit Onbaşı, 57. Alay Şehitliği, Arı Burnu Yarları ve Conk Bayırı'nı gezildi. Şehitlik gezisi sırasında duygulu anlar yaşayan gaziler ve aileleri daha sonra meşhur Aynalı Çarşı'yı gezerek hatıra alışverişi yaptılar.

Gezi hakkında bilgi veren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Şube Başkanı Muharrem Özdemir, Alaplı'da yaşayan 37 Kıbrıs gazisi ve eşleri, Alaplı Kaymakamlığı'nın katkılarıyla düzenlenen programla Çanakkale'yi gezildiğini belirtti.

Özdemir, düzenlenen Çanakkale Gezisi çok iyi geçtiğini söyleyerek, "Alaplı'da yaşayan 37 gazimize Çanakkale gezisi programına katıldı. Program boyunca Çanakkale Savaşı'nın yoğun olarak yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nı gezen gaziler, gezide duygu dolu anlar yaşadı. Bu gezimiz Alaplı Kaymakamlığı tarafından yapılmış olup, Alaplı'da bir ilktir" dedi.

Muharrem Özdemir, Çanakkale gezisinin kendileri açısından çok güzel geçtiğini söyledi. Organizasyonun kusursuz bir şekilde baştan sona kadar devam ettiğini söyleyen Muharrem Özdemir, gezinin düzenlenmesinde büyük emekleri olan Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar'a teşekkür ettiler.

Gaziler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Gaziler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Gaziler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Gaziler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Gaziler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim