• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Gaziemir’de Alışverişini Esnaftan Yap Kampanyası

Gaziemir’de Alışverişini Esnaftan Yap Kampanyası
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, vatandaşların alışverişlerini ilçe esnaflarından yapmaları için kampanya başlattı.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, vatandaşların alışverişlerini ilçe esnaflarından yapmaları için kampanya başlattı. Sokak sokak dolaşarak kampanya için hazırlatılan afişleri iş yerlerine asan oda yöneticileri tüketicilere, "Mahallende varsa mahallenden al" mesajı verdi.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, vatandaşların alışverişlerini ilçe esnaflarından yapmaları için kampanya başlattı. Gaziemir'in AVM'ler tarafından kuşatıldığına dikkat çeken Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen, "Bu yüzden üyelerimiz önemli ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Gaziemirli esnafımızın rahatlaması için başlattığımız kampanya ile tüketicilerin üyelerimizden alışveriş yapmaya yönlendirilmesini, esnafın iş hacminin artmasını ve böylece esnafımızın kapılarının hep açık kalması ile ilçe ekonomisinin canlanmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

"ESNAF VE SANATKARLAR ZOR DURUMDA"

Başkan Süleyman Beyen, bu konuda Gaziemirlilerden destek beklediklerini belirterek, "Ben de ilçede faaliyet gösteren bir esnafım. Çok ciddi anlamda ekonomik kriz yaşıyoruz. Esnaf ve sanatkarlar zor durumda. Gaziemir'deki yerel esnafın, yerel tuhafiyecinin, yerel marketçinin yaptığı işlerin desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda bizler de yerel esnafımızdan alışveriş yaparak önce kendimiz bu kampanyayı başlatmak istiyoruz. Önce kendimiz duyarlı ve hassas olmak istiyoruz" diye konuştu.

"ESNAFIN TOPLUMSAL ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ"

Kampanya çerçevesinde ilçede mahalleleri gezdiklerini ifade eden Beyen, "Tüketicilerin esnaf ve sanatkarlara sahip çıkmasını istiyoruz. Her gün dolup taşan yabancı sermayeli alışveriş merkezleri yerine bu kez insanları mahallesindeki esnafa yönlendirmek istiyoruz. Bunun için vatandaşa dağıtmak için broşür bastırdık, işyerlerine asmak için afişler yaptırdık. Bu şekilde esnafın toplumsal önemini anlatıyoruz. Bugün her ailede, dostlarımız arasında mutlaka bir esnaf vardır" ifadelerini kullandı.

"SICAK PARA YURT DIŞINA GİDİYOR"

AVM'lerin yabancı ortaklı olduğunu hatırlatan Beyen sözlerini şöyle sürdürdü: "AVM'ler ucuz satmak için ithal ürün ağırlıklı malları raflarına koyuyor. Yerli üretim yerine yabancı ülkelerin üretimi destekleniyor. Ayrıca çoğu yabancı ortaklı olduğu için, ciroları, toplanan sıcak para yurtdışına gidiyor. Eğer aynı kalitede yerlisi varsa yerli malı tercih edilmeli, alışveriş de esnaftan yapılmalı. Esnaf kazandığı parayı yine ilçede harcar, bir başka vatandaşımızın refahına destek olur. Bu şekilde dönen para ilçede kalır, yurt dışındaki baronlar değil, ülke ekonomisi zenginleşir. Vatandaşlar bu bilince sahip olmalı. Esnafa destek, ülke ekonomisi ve toplumsal gelecek açısından önemlidir."

Gaziemir’de Alışverişini Esnaftan Yap Kampanyası

Gaziemir’de Alışverişini Esnaftan Yap Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim