• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Gaziantep’ten Geldi, Samsun’da Şifa Buldu

Gaziantep’ten Geldi, Samsun’da Şifa Buldu
Uzun zamandır şeker hastası olan Ali İhsan Kaya'nın Samsun ziyareti hayatını değiştirdi.

Uzun zamandır şeker hastası olan Ali İhsan Kaya'nın Samsun ziyareti hayatını değiştirdi. Samsun'da gördüğü afiş sonrası metabolik cerrahi yöntemiyle ameliyat olan Kaya, kullandığı şeker haplarından kurtuldu.

Gaziantep'ten Samsun'a oğlunu ziyarete gelen 54 yaşındaki Ali İhsan Kaya, şehirlerarası otobüs terminalinde Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al'ın şeker hastalığının cerrahi tedavisi ile ilgili afişini görünce hemen hastaneden randevu aldı. Hastaneye gelen Kaya, Doktor Muzaffer Al ile görüşme yaptı. Görüşme sonrası ameliyat olmaya karar veren Kaya, oğlunu ziyaret ettikten sonra memleketi Gaziantep'e geri dönerek ameliyat hazırlıklarına başladı. 22 Aralık 2015 tarihinde tekrar Samsun'a gelen Kaya, 23 Aralık 2015 tarihinde Büyük Anadolu Hastanesi'nde 8 yıldır tedavi gördüğü şeker hastalığından kurtulmak için ameliyat oldu. Ameliyat sonrası Kaya, şeker hastalığından dolayı kullandığı ilaçlardan kurtularak sağlığına kavuştu.

Otobüs terminalinde gördüğü afiş sonrası ameliyat olmaya karar verdiğini anlatan Ali İhsan Kaya, "Bundan 2 ay önce Samsun'a oğlumu ziyaret için gelmiştim. Otobüs terminaline asmış oldukları şeker hastalığı ile ilgili ilanlarını gördüm ve telefon açtım. Telefon sonrası hastaneye geldim. Opr. Dr. Muzaffer Al ile görüştüm. Ameliyat öncesi yaptığı testlerle benim ameliyat ile iyileşeceğimi söyledi. Ben de mutlu olarak Gaziantep'e geri döndüm. Gaziantep'te ameliyat hazırlığımı yaptıktan sonra tekrar Samsun'a geldim. 23 Aralık tarihinde de ameliyat oldum. Ameliyata girmeden önceki açlık kan şekerim 280 civarındaydı, 3 aylık kan şekeri ortalamam ise 13 civarlarındaydı. 2 gün önce gelip kontrollerimi olduktan sonra da 3 aylık şekerimin 7 civarlarına düştüğünü gördüm. Açlık şekerim ise 146'ya düştü. Ameliyat sonrası şekerle ilgili hiçbir ilaç kullanmadım. Doktorumun vermiş olduğu öneriler doğrultusunda yaşamıma dikkat ediyorum. Günlük yürüyüşlerimi yapıyorum. Ben 2008 yılından bu yana şeker hastasıydım. İlaç kullanıyordum. Kan şekerlerim çok yüksek olduğundan son 6 ayda insüline geçmem gerekiyordu. Ama insülünü kendime yakıştırmadığım ve ameliyat olmaya karar verdiğim için iğne tedavisine geçmedim. Allah'ıma çok şükür şimdi tamamen insülünden ve haptan kurtuldum. Başta hocamız Muzaffer Al olmak üzere ekibinden, Samsun Büyük Anadolu Hastanesi çalışanlarından çok ilgi ve alaka gördüm" dedi.

Operasyon hakkında bilgi veren Opr. Dr. Muzaffer Al ise, "Ali İhsan Bey bizim metabolik cerrahi yaptığımız hastalarımızdan bir tanesidir. Yaklaşık 8 yıldır diyabet hastalığı ile uğraşıyordu. Normal ilaçlarla şeker hastalığı kontrol altında olmadığından dolayı insülün tedavisine geçmiş. Hasta şeker hastalığından dolayı artık ilaç ve insülin kullanmak istemediği için başka arayışlar içerisinde metabolik cerrahi ile ilgili çalışmalarımızın ilanına rastlayarak bizimle bağlantıya geçti. Kendisini değerlendirdiğim zaman 3 aylık şeker ortalaması 13 civarında ve kan şekerleri 300'lerde kontrolsüz ve yüksekti. Yaptığımız ameliyat öncesi değerlendirme ve incelemede ameliyat olmasına karar verdik. Yani metabolik cerrahi ile şeker hastalığına faydalı olabileceğimize karar verdik ve hastayı ameliyat ettik. Ameliyatı kapalı yöntemle yaptık. Dördüncü günde taburcu ettik. Genellikle hastalarımızı dördüncü günde taburcu edebiliyoruz. Taburcu edeceğimiz zaman şunu fark ettik, ameliyatın ilk günlerinden ameliyatın dördüncü gününe kadar kan şekerlerinde çok dramatik düşüşler izledik. Kan şekerleri ameliyat öncesi 300'lerde iken, ameliyatın 3'üncü gününde hiçbir ilaç ve insülin vermeden ortalama 100-140 bantlarına kadar düştü. Ameliyattan sonra hastamızı hiçbir ilaç ve insülin vermeden taburcu ettik. Çünkü yapmış olduğumuz ameliyatla hastamızın kan şekerleri normale gelmişti. Ameliyattan 25 gün sonra yapmış olduğumuz kontrol değerlendirmede hastamızın kan şekerleri normal seviyelerdeydi ve hastamızın 3 aylık şeker ortalamasını ölçtüğümüzde (HbA1C) ameliyat öncesi 13'lerde iken, ameliyattan 25 gün sonra 7'ye düştüğünü gördük. Hastamız da çok kısa sürede tam remisyon sağladık. Tam remisyon dediğimiz, hastanın ilaç ve insülün kullanmadan kan şekerlerini kontrol altında tutabilmesi demektir. Bu da bizim açımızdan çok sevindiricidir" diye konuştu.

Gaziantep’ten Geldi, Samsun’da Şifa Buldu

Gaziantep’ten Geldi, Samsun’da Şifa Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim