• BIST 9494.31
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Gaziantep’te YGS Sınavı 303 Bin Sınav Görevlisi Nezaretinde Yapılacak

Gaziantep’te YGS Sınavı 303 Bin Sınav Görevlisi Nezaretinde Yapılacak
13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS sınavı, 173 il, ilçe sınav merkezinde bulunan 7 bin 300 binadaki 117 bin salonda toplam 303 bin sınav görevlisi...

13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS sınavı, 173 il, ilçe sınav merkezinde bulunan 7 bin 300 binadaki 117 bin salonda toplam 303 bin sınav görevlisi nezaretinde gerçekleştirilecek. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Rehberlik Servisi uzmanları, sınava girecek öğrencilere uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

13 Mart Pazar günü yapılacak olan Türkiye genelinde 2 milyon 178 bin 563 adayın katılacağı YGS sınavı öncesinde uzmanlar uyarılarda bulunarak, sınav öncesi yapılması gerekenleri anlattı.

GKV Rehberlik Servisi öğretmenleri İpek Kundak, Sibel Çolak Işık, Oğuz Hançer yaptıkları ortak değerlendirmede, öğrenci ve ebeveynleri uyardı. GKV'li uzmanlar yapılan değişiklikle bu yıl sınavda gizli gözetmenlerin de olacağını belirterek, "Bu yıl yapılan değişikliğe istinaden, gizli gözetmenler sınavda olacağından, öğrencilerin daha dikkatli davranması gerekmektedir. Özellikle sınav bittiği anda optiklerin kitapçık arasına hemen konularak teslim edilmesi herhangi bir sorunla karşılaşmanızı engelleyecektir. Bu yıl yapılan diğer bir değişiklik ile sınav sorularının tamamı yayınlanacağı için, sınav sonrası öğrenci kontrolü kolaylaşacaktır" dedi.

SINAV BELGELERİ

YGS sonuçlarının 25 Mart'ta açıklanmasının öngörüldüğünü hatırlatan uzmanlar, sınav öncesinde yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulundu. GKV Özel Okulları rehberlik servisi uzmanları "Sınava girecek öğrencilerin sınavdan bir gün öncesi ders çalışmalarını önermiyoruz. Sınavla ilgili gereçleri hazırlayın. Sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı gibi evraklarınız mutlaka yanınızda olsun. Sınav akşamı uyku düzeninizi bozmayın, her zamanki saatinizde uyuyun. Uykunuz gelmediğinde paniğe kapılmayın. Uykunuz gelinceye kadar sevdiğiniz bir işle uğraşın" diye konuştu.

SABAH KAHVALTISI

Uzmanlar, sınav öncesinde beslenme ile ilgili de önerilerde bulundu. Uzmanlar, "Sınav sabahı hafif bir kahvaltı yapmanızı öneririz. Bu, dikkatinizin dağılmasını engelleyecek, motivasyonunuzu artıracaktır. Sınava gireceğiniz okula 40 dk. önce orada olacak şekilde gidin. Sınava gireceğiniz salon sıcak ya da soğuk olabilir. Bunu dikkate alarak rahat edebileceğiniz, gereğinde çıkarabileceğiniz veya üzerinize alabileceğiniz giysi giymeye özen gösterin" ifadelerini kullandı.

"PANİK YAPMAYIN"

Uzmanlar, sınav esnasında panik yapılmamasını isteyerek, soruların alışkın olunan yöntemle çözülmesi gerektiğini hatırlattı. Uzmanlar, "Soruları yanıtlamaya deneme sınavlarında alışık olduğunuz sıraya göre çözün. Yeni bir yöntem denemeyin. Sınavda birden fazla kitapçık türü olduğundan ilk soru zor gelebilir. Sınavda farklı zorluk derecesinde sorular olduğunu unutmayın, moralinizi bozmayın. Soruların doğru yanıtını bulsanız bile, diğer seçenekleri de mutlaka gözden geçirin. Çünkü bazı sorularda "en doğru yanıt" istenmektedir. Sorularla inatlaşmayın, yapmadığınız sorunun yanına işaret koyup daha sonra dönmek üzere diğer soruya geçin" dedi.

Zor soruyu yapan değil çok soruyu yapanın kazanacağını anlatan uzmanlar, "Zamanla yarıştığınızı unutmayın, fakat tüm soruları yanıtlamak zorundayım! diye de koşullanmayın. Bu, sizi gerilime iter. Sınavda dikkatinizin dağıldığını hissettiğiniz anda; kalemi bırakın, 10-15 sn. kadar gözlerinizi kapatın ve derin nefes alıp rahatlayın. Bunu zaman kaybı olarak görmeyin. Böylece dikkatinizi yeniden toparlar, dikkatsizlik olasılığını azaltırsınız" ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te YGS Sınavı 303 Bin Sınav Görevlisi Nezaretinde Yapılacak

Gaziantep’te YGS Sınavı 303 Bin Sınav Görevlisi Nezaretinde Yapılacak

Gaziantep’te YGS Sınavı 303 Bin Sınav Görevlisi Nezaretinde Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim