• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gaziantep’te Tarımda Kalkınma Hamlesi

Gaziantep’te Tarımda Kalkınma Hamlesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, nohut, Antep fıstığı, mercimek, dolmalık ve kırmızı biber üretiminde verimi artırmak için Topraktan Sofraya projesini...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, nohut, Antep fıstığı, mercimek, dolmalık ve kırmızı biber üretiminde verimi artırmak için Topraktan Sofraya projesini hazırladı.

Gaziantep'in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinin ardından yöresel ürünlerin yetiştiği ilçelerdeki tarımsal ürünlerden verimin artırılması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, "Topraktan Sofraya" temasıyla hazırladığı projeyle çiftçilere destek verecek.

Proje kapsamında Yavuzeli ve Araban'da nohut, Karkamış, Nizip, Şehitkamil, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde Antep fıstığı, Şahinbey, Oğuzeli ve Nizip'te mercimek, İslahiye'de kırmızı biber, Şahinbey ve Oğuzeli ilçelerinde ise dolmalık biber üretimi yapan çiftçiler, tohum ve fide temini aşamasında desteklenirken, üretimin her safhasında da takip edilecek.

ÜRETİMİN HER AŞAMASI TAKİP EDİLECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde söz konusu bölgelerde yetişecek ürünlerin tohum ve fide temini ile üretimin her safhasında yer alarak destekleneceğini belirtti. Gastronomi kenti doğasına uygun olarak geliştirilen proje ile hangi bölgede hangi ürün daha verimli yetişiyorsa onun en iyi tohumluğu ve fidesi dağıtılacağını belirten Şahin, "Üründen en yüksek verimin alınması için, üretimin her aşamasını da takip edeceğiz" dedi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da geçen yıl İslahiye'de dağıtılan biber fidelerinden üreticinin çok memnun kaldığını kaydetti. Bazı üreticilerin dekara 1.5 ton ürün alırken Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı fideler sayesinde bu üretimin 2.5 ve 3 tona çıktığını belirten Yılmaz, "Burada amacımız, gastronomi kenti olarak topraktan sofraya üreticimizi bilinçlendirmek, yerel ürünlerimiz çeşitlendirmek olacak" diye konuştu.

Gaziantep’te Tarımda Kalkınma Hamlesi

Gaziantep’te Tarımda Kalkınma Hamlesi

Gaziantep’te Tarımda Kalkınma Hamlesi

Gaziantep’te Tarımda Kalkınma Hamlesi

Gaziantep’te Tarımda Kalkınma Hamlesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim