• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Gaziantep'te sağlık kurumlarında 'Hepatit A aşısı yok' iddiası

Gaziantep'te sağlık kurumlarında 'Hepatit A aşısı yok' iddiası
Yaklaşık 4 yıl önce çocuk aşı takvimine giren Hepatit A aşısının Gaziantep'teki toplum sağlığı merkezlerinde bulunamadığı öne sürüldü.

Yaklaşık 4 yıl önce çocuk aşı takvimine giren Hepatit A aşısının Gaziantep'teki toplum sağlığı merkezlerinde bulunamadığı öne sürüldü. Aşıların stoklarda 5 aydır bulunmadığı yönündeki skandal iddia Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici tarafından da Meclis gündemine taşındı.

Gaziantep'te aylardır yaşandığı belirtilen sıkıntıyı gündeme getiren isim CHP'li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan oldu. 1,5 yaşındaki kızını, aşı için sağlık ocağına götürdüklerini söyleyen Kalkan, Hepatit A aşısının aylardır olmadığı ve ne zaman geleceğinin de bilinmediğine dair bir cevap aldığını ifade etti. Diğer sağlık ocaklarında da benzer sıkıntının yaşandığını dile getiren Kalkan, "Sağlıkta devrim yapıldığına ilişkin sözleri ve yaşanan bu tür skandalları vatandaşlarımızın değerlendirmelerine bırakıyorum." dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de yaşanan sorunu Meclis gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Söz konusu aşının iki doz halinde uygulanmaya başlandığını ve aşı takviminin de buna göre yeniden belirlendiğini anımsatan Ekici, "Son dönemlerde aile hekimliklerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde Hepatit A aşısının bulunamadığı yönünde şikayetler ortaya çıkmıştır. Gaziantep'te bu aşıyı yaptırmak isteyen ebeveynlerin merkezleri tek tek dolaşarak aşıyı bulmaya çalıştıkları, bulamadıkları için de bebeklerini aşılatamadıkları belirtilmektedir. Sağlık kuruluşu yetkililerinin bu durumdaki ailelere, aşının 5 aydır stoklarında olmadığı bilgisini vermeleri de panik ve tedirginlik yaşanmasına neden olmakta." değerlendirmesinde bulundu.

Ekici'nin konuyla ilgili soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: "Gaziantep'te ve Pediatrik Hepatit A aşısının 5 aydır ve başka illerde de belli bir süredir bulunamamasının nedeni nedir? Bu aşının bulunamadığı iller hangileridir? Aşının sağlık kurumlarında zamanında temin edilememesi nedeniyle geç aşı yapılan bebek sayısı kaçtır? Hepatit A aşısının çocuklu aşı takvimine dahil edildiği 2012 yılından bu yana, yıllar itibariyle aşı yapılması gereken çocuk sayısı ve ithal edilen Pediatrik Hepatit A aşısının miktarı ne kadardır?"

Gaziantep'te sağlık kurumlarında 'Hepatit A aşısı yok' iddiası

Gaziantep'te sağlık kurumlarında 'Hepatit A aşısı yok' iddiası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim