• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Gaziantep’te Ortadoğu Konulu Toplantı

Gaziantep’te Ortadoğu Konulu Toplantı
Gaziantep'te Anadolu Düşünce Gurubu'nun düzenlediği Ortadoğu konulu toplantıya Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.

Gaziantep'te Anadolu Düşünce Gurubu'nun düzenlediği Ortadoğu konulu toplantıya Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zekeriya Kurşun konuşmacı olarak katıldı.

Gaziantep'te bir otelde gerçekleşen toplantıya çok sayıda akademisyen ve iş adamı katıldı. Anadolu Düşünce Gurubu'nun Başkanı Dr. Ahmet Balık, Anadolu Düşünce Grubu'nun 2005 yılında akademisyen iş adamı mühendislerden oluşan toplum sorunlarına duyarlı bir gurup tarafından kurulduğunu belirterek, "O günden bu yana, yılda yaklaşık 10 toplantı düzenleyerek, toplumu bilgilendirmeyi hedeflemiş, toplumsal meselelerin üzerinde kafa yormuş, çözüm araştırmaları yapmış bir guruptur. Bugünde yine Ortadoğu'yu ilgilendiren bir konuyu kıymetli misafirimizi davet ettik" dedi. Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Ortadoğu tanımlamasına tüm dünyanın sahiplendiğini söyleyerek, " Dünya kıtalara ve bölgelere ayrılmış ama, coğrafi bakımından birbiriyle bütünlük arz eden bu kadar enteresan bir coğrafya yoktur. Düşünün ki dünyanın neresinde iki tane boğaz var ve boğazlar denizleri birbirine bağlıyor. İki tarafı Hint okyanusuna bağlanan Basra gibi, başka bir coğrafya olsun. Haritaya bakmadan sadece bunu düşündüğümüzde ne denli önemli bir coğrafyadan söz ettiğimiz ortaya çıkıyor. Bir birliktelik daha var. Kültür ve büyük çoğunluğu Müslüman olması sebebiyle, aynı dini paylaşan bir coğrafya karşımıza çıkıyor. Yakın döneme baktığımızda Suriye hadisesinden sonra 2.5 milyon insan ülkemize geldi. Ama en ağır yükü Gaziantep çekiyor. İşte bu kadar yüke rağmen o kültür yakınlığı ciddi sorunların oluşmasına engel oluyor. Bu coğrafyada tarihsel ve mistik bir bütünlük vardır. Tabi bunun ortasında Kudüs vardır. Peki Gaziantep bunun neresinde, Gaziantep bütün bu coğrafyayı birbirine bağlayan önemli bir noktadadır" şeklinde konuştu.

Gaziantep’te Ortadoğu Konulu Toplantı

Gaziantep’te Ortadoğu Konulu Toplantı

Gaziantep’te Ortadoğu Konulu Toplantı

Gaziantep’te Ortadoğu Konulu Toplantı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim