• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Gaziantep’te nöbetçi eczaneye saldırı

Gaziantep’te nöbetçi eczaneye saldırı
Gaziantep'te 5 kişi, bir eczaneye saldırdı. Eczane çalışanlarını darp eden saldırganlar ilaçları dağıttı.

Gaziantep'te 5 kişi, bir eczaneye saldırdı. Eczane çalışanlarını darp eden saldırganlar ilaçları dağıttı.

Şehitkamil İlçesi Karşıya Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, nöbetçi eczane olarak gece saatlerinde hizmet vermeye devam eden Göklü Eczanesi önünden geçen ve içkili olduğu iddia edilen bir şahıs, bir eczane çalışanıyla kısa süreli tartışma yaşadı. Yatıştırılan tartışmanın ardından kısa bir zaman sonra eczane çalışanıyla sürtüşme yaşayan şahıs, 4 arkadaşını da yanına alarak yeniden eczaneye geldi. Eczane çalışanlarına saldıran kişiler, banko ve diğer malzemeleri dağıttı. Eczane çalışanları durumu polise bildirdi. Yaklaşık 20 dakika süren saldırı sonrası polis olay yerine gelerek 4 kişiyi gözaltına aldı. Olay yerinden kaçan bir saldırgan da daha sonra gözaltına alındı.

Eczacı Engin Biçer, "Biz hastalara ilaç falan veriyorduk. 5 saldırgan içeri girerek personelime saldırdı. Bize saldırdılar. Bankolarımızı dağıttılar. Daha sonra polis gelerek onları aldı. Polis gelene kadar saldırıyı sürdürdüler. Böyle bir şey yaşadık." dedi.

Gaziantep Eczacı Odası Yönetim Kurulu yaptığı bir açıklamayla saldırıyı kınadı. Odadan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Dün gece ilimizin Şehitkâmil ilçesinde nöbet hizmeti veren bir eczanemize şehir eşkıyaları tarafından saldırı yapılmıştır. Saldırıda eczane çalışanları darp edilmiş, eczanenin banko ve diğer malzemeleri dağıtılmıştır. Ülkede sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin yine artış gösterdiği günler yaşıyoruz. Hiçbir savunma ve korunma mekanizmaları olmadan, ilaç ve sağlık hizmeti simgesi olan, ışığını söndürmeden vatandaşlarımıza hizmet veren eczacılara yapılan bu saldırıyı anlamak mümkün değildir.Şiddeti her zaman lanetleyen biz eczacılar, eczacıya ve eczane çalışanlarına yapılan bu saldırıların bir an önce durdurulması için gerekli önlemlerin alınmasını yetkili makamlardan talep ediyoruz. İstanbul'daki saldırıyla beraber her iki meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, yapılanları en sert biçimde lanetliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim