• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Gaziantep’te Kutlu Doğum Siyer Sınavı

Gaziantep’te Kutlu Doğum Siyer Sınavı
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın (KDDS) hazırlık ve kayıtları Gaziantep'te de başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın (KDDS) hazırlık ve kayıtları Gaziantep'te de başladı.

01 Aralık'ta başlayan başvurular 22 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek. Sınavda, ikinci kategoriden velileri ile beraber 6 kişi, birinci kategoriden de 20 kişiye olmak üzere toplam 26 kişiye Umre ödülü, üçüncü kategoride dereceye girenlere ise bin bir çeşit hediye veriliyor.

Üç kategoriden oluşan sınavda, birinci kategoriye 1997 ve daha önceki doğumlular, ikinci kategoriye 1998 ve 2001 arası doğumlular, üçüncü kategoriye ise 2002 ile 2007 arası doğumlular girebilecek.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlü Abdulhakim Övet, tüm Gaziantep halkını sınava katılmaya davet etti. Öğet, Siyer sınavı ve Kutlu Doğum etkinlikleri gibi yapmış oldukları çeşitli çalışmalar ile amaçlarının topluma Hz Muhammed'in sevgisini, saygısını ve O'nun önderliğini öğretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Övet, "Peygamber Sevdalıları Platformunun, bu yıl 5'incisini düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın (KDDS) çalışmalarına tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörlüğü olarak bizler de destek vermekteyiz" dedi.

Gaziantep'te şehrin birçok noktasında sınav başvuru ve kayıt noktaları oluşturduklarını belirten Övet, "Sınavla ilgili afiş ve ilan çalışmalarımızı da tamamlayıp duyuru ve teşvik amaçlı olarak faaliyetlerimizi yaptık. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak gerek siyer sınavı ve gerek Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ve yapmış olduğumuz çalışmalarda, halkımıza peygamber sevgisini, saygısını, O'nu tanımanın ne kadar önemli olduğunu, şu karanlık ve dehşetli olayların yaşandığı asrımızda, O'nun önderliğinden başka hiçbir kurtarıcının, bizi selamete çıkarmayacağını hatırlatmaktır" ifadelerini kullandı.

"Bugün her zamankinden daha çok O'na muhtaç ve mecburuz" diyen Övet, "Çünkü O'nun getirmiş olduğu asrı saadete, bin beş yüz yıl geçmesine rağmen hala ulaşılabilinmiş değildir. Bu çalışmalarımızla, Peygamber Efendimizin hayatını ve davetini insanlara ne kadar fazla ulaştırırsak kendimizi o kadar mesut ve bahtiyar sayarız" şeklinde konuştu.

Bu yıl düzenleyecekleri siyer sınavının yoğun ilgi gördüğünü belirten Övet, Umre ödüllü sınava ilginin ve katılımın her geçen yıl katlanarak arttığını ifade etti.

Herkesten destek isteyen Övet, "Gaziantepli hemşerilerimizi bu sınava katılmaya davet ediyor, herkesin ailesini, akraba, komşu ve arkadaşlarını bu çalışmaya teşvik ederek, bizlere destek vermesini talep ediyoruz. Bu ve bunun gibi etkinliklerin, hem bizim için hem de gelecek nesiller için, bir rahmet ve bereket olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim