• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Gazıantep’te Kitap Fuarı Açıldı

Gazıantep’te Kitap Fuarı Açıldı
Gaziantep Kitap Fuarı, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Gaziantep Kitap Fuarı, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası'nın destekleriyle düzenlenen Gaziantep Kitap Fuarı kapılarını açtı. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'ndeki fuara Vali Yardımcısı, Uğur Aladağ, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Gaziantep güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu kongre salonu ilk defa bu çapta bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Çünkü stant salonuna baktığınız zaman daha 2 saat oldu açılalı, binlerce genç statları işgal etmiş durumdadır. Kitap bizim için çok önemlidir. Çünkü Gaziantep olarak üretiyoruz ve gelişiyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise, Gaziantep'teki terör saldırısını kınayarak, "Pazar günü meydana gelen terör olayını kınıyorum. Terör olayında kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bunca yazar ve kitapseverin arasında bulunmak ve burada konuşma yapmak çok heyecan veren bir durumdur. Gaziantep'in ve hatta ülkemizin geleceğini kitaplarla olan ilişkisi belirleyecek. Bence insanoğlunun en büyük icadı yazıdır. Yazıdan daha büyük icat yoktur" şeklinde konuştu.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ise, "Etkinlik ve gücümüzü Gaziantep'imize katkı sağlamak yolunda kullanmakta kararlıyız. Gaziantep'te ilk kez TÜYAP tarafından düzenlenen Kitap Fuarı'nda karşınızdayız" ifadelerini kullandı.

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, bu fuarı ilk kez Gaziantep'te düzenlediklerini vurgulayarak, "Bu fuar bizim için Gaziantep'te bir ilktir. Tüm ilklerde olduğu gibi heyecanlıyız. Bu fuarın sonuçlarını gerçekten çok merak ediyoruz. Bizim hedefimiz geniş kitlelere kitabı sevdirmek, kitabı yaygınlaştırmaktır" dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Gaziantep'te heyecanlı bir kitlenin olduğunu söyleyerek, "Bugün sabah kapıdan girerken heyecanlı ve kalabalık bir kitlenin olduğunu gördük. Umarım bu böyle devam edecek ve Gaziantep'te fuar kalıcı olacaktır. Türkiye de kitap okuma alışkanlığının pek olmadığı söylenir. Ama rakamlar biraz farklı, Uluslararası Yayıncılar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye ciroda ve yeni yayınlanan kitap başlığında iki ayrı dalda dünyanın 11. büyük ülkesidir" diye konuştu.

TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, her şehri yazarlardan tanıdığını söyleyerek, "Bir yere gittiğimde basit bir rehber kullanmam. Ben her şehri yazarlardan tanırım. Yazarlar o şehrin neresini anlatmışsa orasını gezerim. Bir şehir iyi yazarlar yetiştirmişse kitap fuarının açılmasına layıktır. Çünkü o yazarlar böyle bir kültürün içinde gelişmişlerse, o kent onlara o kültürü veriyor. Onat Kutlar İshak kitabıyla kazandığında Türk Dil Kurumu'nun bizim kuşağımızdan hepimiz bir ödül kazandık. Ve orada da Gaziantep vardı, Gaziantep'i tanıttı" dedi.

"GAZİANTEP TERÖR SALDIRISININ 2 GÜN SONRASINDA BÖYLE BİR FUARI DÜZENLEYECEK KADAR GÜÇLÜDÜR"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'teki terör saldırısını kınayarak, "Ben öncelikle Gaziantep'te pazar günü terör saldırında hayatını kaybeden polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Şunu ısrarla söylüyorum, Gaziantep'i terörle bezdiremezsiniz. Gaziantep bu iş için yanlış yerdir. Gaziantep çalışkandır, azimlidir. Gaziantep terör saldırısının 2 gün sonrasında böyle bir fuarı düzenleyecek kadar güçlüdür" ifadelerini kullandı.

Kitap fuarını gezen Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Dilara Betül Bora, herkesin bu fuarı gezmesi gerektiğini belirterek, "Gaziantep'te şuanda ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Ve Gaziantep'in 4 tane üniversitesi olmasına rağmen böyle bir etkinlik için çok geç kalındığını ama geç olsa da öz olduğunu düşünüyorum. Gaziantep'teki yediden yetmişe herkesin buraya gelmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

5 gün sürecek olan fuar, 8 Mayıs'ta sona erecek.

Gazıantep’te Kitap Fuarı Açıldı

Gazıantep’te Kitap Fuarı Açıldı

Gazıantep’te Kitap Fuarı Açıldı

Gazıantep’te Kitap Fuarı Açıldı

Gazıantep’te Kitap Fuarı Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim