• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Gaziantep’te Genç Çevreciler Ve Yazar Adayları Aranıyor

Gaziantep’te Genç Çevreciler Ve Yazar Adayları Aranıyor
Gaziantep'te faaliyet gösteren Doğa Koruma Derneği, 2016 yılına yönelik planlanan etkinlikler kapsamında, Gaziantep'te lise öğrencileri arasında "Çevre...

Gaziantep'te faaliyet gösteren Doğa Koruma Derneği, 2016 yılına yönelik planlanan etkinlikler kapsamında, Gaziantep'te lise öğrencileri arasında "Çevre ve Doğa" konulu bir öykü yarışması düzenleyecek.

Ödüllü olan yarışmada, birinci olan öğrenciye 500 TL, ikinci olan öğrenciye 250 TL, üçüncü olan öğrenciye 100 TL ödül verileceğini belirten Doğa Koruma Derneği Başkanı Sinan Tütüncüler; "Derneğimiz Gaziantep'de biyoçeşitlilik, doğal yaşam alanlarının korunması, atık ve çevre kirliliğinin engellenmesi yönünde çalışmalar yapmaktadır. Bu yıl, öğrencilerimize yönelik faaliyet kapsamında bu yarışmayı planladık. Öğrencilerimiz için çevreciliği, ezberlenmiş sloganlardan, yakaya takılan rozetten çıkararak, aktif, detayları düşünülmüş bir zihinsel uğraşa dönüştürmek istedik" dedi.

ÖYKÜLER DERNEĞE-POSTA ADRESİNE GÖNDERİLEBİLECEK

Dernek Başkanı Sinan Tütüncüler "Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan izinle yarışma afişlerimiz tüm okullarımıza ulaştı. Bazı okullara bizzat biz giderek afişlerimizi bıraktık ve okul idarecilerimizle görüştük. Görüştüğümüz okullar yarışmaya oldukça ilgi gösterdiler. Gaziantep'te hem çevreciliği hem de bir edebiyat uğraşını bir araya getiren bu yarışma oldukça heyecan oluşturdu. Öğrenciler iyi bir eser çıkaramayacakları kaygısıyla yarışmaya katılmaktan çekinmesinler. Yarışmaya katılmak için gösterilen medeni cesaret bile değerli. Destek isteyen okul ve öğrencilere seminer vermeye hazırız. Ben şimdiden yarışmaya katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Yarışmada jüri olarak Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özpay, emekli edebiyat öğretmeni Yılgör Atçı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ergün Özuslu ve Dernek Başkanı Sinan Tütüncüler'in bulunacağı belirtildi. Liseler arası yapılacak olan Öykü Yarışmasının son başvuru tarihi 29 Nisan 2016, sonuç duyurusu ise 20 Mayıs 2016 olduğu bildirildi.

Yarışma şartnamesinin Doğa Koruma Derneğine ait www.dogakorumadernegi.org.tr adresinde yayınlandığı, ayrıca yarışmaya ait duyuruları derneğin sosyal medya hesaplarından da takip etmek mümkün olduğu belirtildi.

Gaziantep’te Genç Çevreciler Ve Yazar Adayları Aranıyor

Gaziantep’te Genç Çevreciler Ve Yazar Adayları Aranıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim