• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Gaziantep’te Ev Ve Süs Hayvan Sahipleri Sertifikalı Satış Yapabilecek

Gaziantep’te Ev Ve Süs Hayvan Sahipleri Sertifikalı Satış Yapabilecek
Gaziantep'te 10 saati teorik, 8 saati uygulamalı toplam 18 saat eğitim alan 148 hayvan sahibine, sertifikaları verilirken, ev ve süs hayvan sahiplerinden sertifika...

Gaziantep'te 10 saati teorik, 8 saati uygulamalı toplam 18 saat eğitim alan 148 hayvan sahibine, sertifikaları verilirken, ev ve süs hayvan sahiplerinden sertifika alanların satış yapılabileceği bildirildi.

Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği çerçevesinde, kentteki ev ve süs hayvanları satan kişilere yönelik eğitim semineri verildi. Toplam 18 saat süren eğitim seminerine katılan 148 kursiyere, hayvanların beslenmeleri, bakımı gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Semineri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere işletme sahibi olabilmelerine fırsat veren sertifika verilirken, kursiyerler gerekli şartları yerine getirdiklerinde ise ithal hayvan alımı da yapabilecek. Gaziantep Hayvanat Bahçesi daire başkanlığı salonunda gerçekleşen sertifika törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile kursiyerler katıldı. Kursiyerler sertifikalarını ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in elinden aldı.

Yeni uygulama ile hem doğayı hem de doğadaki yaşamı korumak olduğunu belirten Fatma Şahin, "Yüce mevlam, insanlar için bu doğayı, bu dünyayı yarattı. Bize düşen şey, bu güzellikleri korumaktır. Nasıl atalarımız bu doğayı kullanarak bize teslim etmişse, bizim de her yönden bu güzelliği hem yaşamak, hem de torunlarımıza yaşatmak amacıyla bilinçlenmemiz gerekiyor. Bu işinde en başı eğitim. Bu güzelliği, sizlerle paylaşmak ve sizlerinde ihtiyacı olan eğitimi vermek istiyoruz. Bu verdiğimiz eğitimde, hem teorik, hem de pratik bilgiler var. Bu iş severek yapılır. Bize düşen şey, bu yüreğinizdeki sevgiyi, eğitime dönüştürmek. Sertifikasyon programını yapmak ve bunun karşılığında, bu alanın gelişmesini ve büyümesini sağlamak. Çünkü, burada büyük bir Pazar var. Bu işin başında eğitim geliyor dedik. Bu sertifikasyon programını, iyi planlamak gerekiyordu. Sağ olsun ekibimiz bunu yaptı. Siz bu ihtiyacı gidermek için başvurdunuz. Hem şehrimizden hem de bölgeden gelen arkadaşlarımız var. Biz bunu nasıl güçlendirebileceğimizi konuşmak istedik. İstediğiniz her şeyi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, sizin hizmetinizde olacak" dedi.

"ÇEVREMİZ ATEŞ ÇEMBERİNDE AMA 3 MİLYON ZİYARETÇİMİZ VAR"

Şahin Gaziantep'in Suriye sınırındaki kentlerden biri olduğunu hatırlatarak, çevre il ve ülkelerin ateş çemberinde olduğunu belirtti. Komşu il ve ülkelerdeki savaş ortamına rağmen Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin 3 milyon ziyaretçisinin bulunduğunu belirtti. Şahin, "Şuanda bütün sıkıntılara rağmen sınırımızda yaşanan komşumuzda yaşanan bir çok sıkıntıya rağmen 2015 yılında hayvanat bahçemize 3 milyon ziyaretçi geldi" dedi. Kursiyerlere sertifikaları dağıtan Şahin, yanına getirilen papağan, yavru köpeği sevdi. Şahin yanına getirilen bir yılan yılan hakkında da bilgi aldı.

Şahin dışarıda yavruyken getirildiği hayvanat bahçesinde büyütülen bir köpek ile yakından ilgilendi.

Gaziantep’te Ev Ve Süs Hayvan Sahipleri Sertifikalı Satış Yapabilecek

Gaziantep’te Ev Ve Süs Hayvan Sahipleri Sertifikalı Satış Yapabilecek

Gaziantep’te Ev Ve Süs Hayvan Sahipleri Sertifikalı Satış Yapabilecek

Gaziantep’te Ev Ve Süs Hayvan Sahipleri Sertifikalı Satış Yapabilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim