• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Gaziantep’te ‘Dünya Su Günü’ Kutlandı

Gaziantep’te ‘Dünya Su Günü’ Kutlandı
Dünya Su Günü Etkinliğine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ve birçok öğrenci öğretmen...

'Dünya Su Günü" etkinliği Gaziantep Prime Mall AVM'de kutlandı.

Dünya Su Günü Etkinliğine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ve birçok öğrenci öğretmen ve ailelerin katıldı. Prime Mall AVM'de gerçekleşen etkinlikte öğrencilere ve ailelere su tasarrufu hakkında bilgiler verildi. İlkokul Öğrencileri su tasarrufu temalı resimler çizip ve ebru sanatı icra etti. Gün boyu süren etkinlikte çocuklara yönelik hazırlanmış hediyeler dağıtıldı. Büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'in katılımlarıyla kutlandı. Şu andaki dünyaya baktığımız zaman modern teknolojiyi kullanan yaşlı dünyada, 5 yaşına gelmeden milyonlarca çocuk temiz su bulamadığı için hayatlarını kaybettiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Binlerce insan susuzluktan ölüyor. Ve temiz su bulma, temiz ortam dünyanın en büyük sorun alanı. O yüzden birleşmiş milletler, dünya uluslar arası hukuku suyu koruyarak kullanmakla ilgili çok önemli düzenlemeler yapılıyor. Kyoto sözleşmesi imzalanıyor. Bütün dünya liderleri küresel ısınma ve su meselesi üzerine bir araya geliyor" dedi. Çocuklara daha iyi bir dünya bırakılması gerektiğini anlatan Şahin, "Ama bize şu anda verilen bilgilere göre 2050'de yine milyonlarca insan daha fazla su sıkıntısı yaşayacak ve su bulmakta zorlanacak. O yüzden biz Gaski genel müdürlüğümüzle beraber hem kendi şehrimizde hem kendi bölgemizde hem dünya için su meselesini hayati bir mesele olarak değerlendirdik. Şehrimize gelen suyun daha ucuz maliyetli gelmesiyle ilgili büyük barajlar yapıyoruz. Hem Gaskinin alt yapısını kuvvetlendiriyoruz, yapılması gereken bütün yatırımları yapıyoruz. Şu anda yaklaşık 450 milyon TL'lik yatırımın ihale aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Ama bir taraftandı hem büyük tüketiciler şehirler, tüketici aileler ve bu en büyük tüketici ailelerin bilinçlendirilmesi farkındalığının artırılması onlara suyun önemini anlatmak ve su tasarrufu bilinci üzerine programlar yapmak için gaski genel müdürlüğümüzün bünyesinde bütün yıl boyunca çocuklarımıza ve milli eğitim müdürlüğüyle çalışmalar yapılıyor. Suyu koruyarak kullanmamıza lazım o yüzden bu alışılmışların hepsi çok önemli. Halkımızdan özelikle hanımlardan, bu konuda çok yüksek bir bilinç istiyoruz. Kararlılık istiyoruz. Aileyi bu şekilde bilinçlendirmeyi ve çocukları bu konuda çok iyi yetiştirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda İlkokul öğrencilerine su timi sertifikası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin tarafından verildi. Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkanı Fatma şahin çocuklar birlikte "suyu boşa akıtma geleceği karartma" şarkısı söyleyerek mesaj verdi.

Gaziantep’te ‘Dünya Su Günü’ Kutlandı

Gaziantep’te ‘Dünya Su Günü’ Kutlandı

Gaziantep’te ‘Dünya Su Günü’ Kutlandı

Gaziantep’te ‘Dünya Su Günü’ Kutlandı

Gaziantep’te ‘Dünya Su Günü’ Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim