• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Gazianteplilerin Güvercin Keyfi

Gazianteplilerin Güvercin Keyfi
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığında parkları dolduran Gaziantepliler, güvercilere yem atıp, onları izlemenin keyfini sürüyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığında parkları dolduran Gaziantepliler, güvercilere yem atıp, onları izlemenin keyfini sürüyor

Şubat ayında normalin üzerinde seyir eden hava sıcaklığı nedeniyle Gaziantepliler, bölgedeki park, gezi yolu ve alanları dolduruyor. Aileler, park ve meydanlardaki güvercinlere yem atarak, çocuklarına hayvan sevgisi aşılarken, onları yakından izlemenin keyfini sürüyor. Şiddetli kar yağışı ve soğuk havaların ardından yine güneş yüzünü gören aileler, güneşin de tadını çıkarıyor.

Öğretmen olduğunu söyleyen İbrahim Dilgen, hafta içi her her gün çocuğunu kreşe götürürken, mutlaka güvercinlerin olduğu parka uğrayarak, güvercinlere yem attıklarını söyledi. Kar yağışı ve soğuklar nedeniyle ara verdikleri güvercinlere yem atmaya, havaların ısınması ile yeniden başladıklarını anlatan İbrahim Dilgen, "Hemen hemen her gün çocuğumla buraya geliyorum. Getirmemin nedeni ise çocuğuma şimdiden hayvan sevgisini aşılamak. Şimdiden hayvanların değerli olduğunu öğretmeye çalışmak ve onların dünya için yaşam için varlıklarının çok önemli olduğunu çocuğuma kavratmak amaçlı her gün buraya geliyorum ve onunla burada kuşlara yem atıyorum Kendisi de mutlu oluyor bende mutlu oluyorum" dedi.

YEM SATARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Hayvan sevgisinin tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu belirten Ali Osman Büyükelmez, her gün güvercinlere kendisinin de yem attığını ifade etti. sattığı yemlerle geçimini sağladığını belirten Büyükelmez, bir bardak yemi 50 kuruşa sattığını ifade etti. Şimdi yem sattığı parkta görevli olarak uzun süre çalıştığını da hatırlatan Bükülmez, "Bardak başına kazanıcım çok değil ama yinede insanlar güvercinler gibi zararsız hayvanlara ilgi ve sevgi gösteriyor. Özellikle aileler, çocukları ile birlikte geliyor. Özellikle çocuklar, yem attığı güvercinlerle oynuyor, öyle izliyorum.

Böyle güzel bir doğada, çocuklar ve hayvanlar arasında kendimi dinlendiriyor, stresten uzaklaşıyorum, hem de geçimimi sağlıyorum. Gelenler de herhalde benim gibi düşünüyor" dedi.

Bükülmez, ısınan havaların ardından özellikle hafta sonlarında yaz dönemini aratmayan kalabalığın parklara ve güvercinlere ilgi gösterdiğini de kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim