• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Gaziantepliler Kitap Fuarında Buluşacak

Gaziantepliler Kitap Fuarında Buluşacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiren kitap fuarın'da 70'i aşkın yayınevi, Türkiye'den ve Gaziantep'ten gelen yazarlar kitap severlerle...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiren kitap fuarın'da 70'i aşkın yayınevi, Türkiye'den ve Gaziantep'ten gelen yazarlar kitap severlerle buluşuyor.

Göreve geldikten sonra birçok "ilk'leri gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk defa Gaziantep'te düzenlenecek olan kitap fuarının Gaziantep'in yanı sıra bölge açısından da çok önemli olduğunu söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş'nin destekleriyle Türkiye Yayıncılar Birliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odasının katkılarıyla yapılacak olan fuar için açıklamalarda bulunan Şahin, Gaziantep'in coğrafi güzellikleri, tarihi birikimi, sanayisi, ticaret hacmi, turizmi ve kültürel alt yapısı ile bölgenin ve Türkiye'nin göz bebeği bir şehir olduğunu vurguladı. Dünya üzerinde çok az şehre nasip olan bir zenginliğe sahip olan Gaziantep'in birçok alanda enlerin şehri olduğuna vurgu yaptı. Şahin, açıklamasında, "Bu şehrin yönetimine talip olurken, şehrimizi her yönüyle geleceğe taşıyacağımıza söz verdik. Ve önümüzdeki günlerde Gaziantep'imizi bir kültür başkenti yapmaya yönelik çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek önemli bir adım daha atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldığımız sene büyük katılım ve coşkuyla bir "Kitap Festivali" gerçekleştirmiştik. Bu sene ilkni gerçekleştireceğimiz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız Kitap Fuarını Gaziantepliler ve bölge halkımızı buluşturuyoruz" diye konuştu.

"BU FUAR GAZİANTEP'E ÇOK YAKIŞACAK"

Türk milletinin her zaman okumanın önemini bildiğini, büyük yazarlar, şairler yetiştirdiğini, kitaplara, edebiyatçılara gönüllerinin baş köşesine koyarak hak ettiği değeri her zaman gösterdiğini belirten Şahin, "Gaziantep ise gerçekten çok büyük ozan, şair ve yazarlar yetiştirmiş, edebi anlamda çok büyük kazanımları, zenginliği olan bir kültüre sahip."Beşikten mezara kadar ilim" anlayışının hakim olduğu kültürümüz bizim için eğitimi vazgeçilmez kılıyor. İlk ve orta öğretim seviyesinde yaklaşık 600 bin öğrencisi olan, nüfusunun dörtte biri gençlerden oluşan bir şehirde eğitimi, öğrenmeyi kısacası ilim irfan edinmeyi sağlamaya yönelik ve eğitime katı sağlamayı düşündüğümüz bu türlü organizasyonlarımızı önceliğimiz olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 4 üniversitesinde on binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Gaziantep'te bir kitap fuarının çok yakışacağını ifade eden Başkan Şahin, "Biz bu konuya inandık ve hemen girişimlere başladık. Kitap fuarları konusunda uzman olan ve yaklaşık 30 yıldır başta İstanbul Kitap Fuarı olmak üzere Türkiye'nin en büyük fuarlarına başarıyla imza atan TÜYAP Fuarcılık ile işbirliği yaptık. İlimizde kamu ve özel sektörden ilgili her kesimin desteği ile 3-8 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 70 yayın evinin katılımı ile gerçekleşecek fuarımızın şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Şahin, çocukların kitapların büyülü dünyası ile tanışacağını, gençlerin fuara önem vereceğini, kitapseverlerin ise sevdikleri yazarları yakından tanıması için tüm Gazianteplileri bu fuara davet ettiğini sözlerine ekledi. 70'i aşkın yayın evinin yanı sıra Türkiye'den ve Gaziantep'ten saygın yazarın katılacağı fuar Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşecek. 6 gün devam edecek olan fuar sürecinde 40 ayrı etkinlik, yazarlarla söyleşi ve imza günleri de düzenlenecek.

Gaziantepliler Kitap Fuarında Buluşacak

Gaziantepliler Kitap Fuarında Buluşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim