• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Gaziantepliler Federasyon Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Gaziantepliler Federasyon Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor
İstanbul ve Anadolu illerinde yaşayan 100 binden fazla Gaziantep'liyi temsil eden Türkiye Gaziantepliler Federasyonu yeni başkanını seçiyor.

İstanbul ve Anadolu illerinde yaşayan 100 binden fazla Gaziantep'liyi temsil eden Türkiye Gaziantepliler Federasyonu yeni başkanını seçiyor.

Gaziantepliler Başkan Mehmet Güçtekin'in görev süresinin dolması nedeniyle 23 Nisan Cumartesi günü 3. Başkanı seçmek için sandık başına gidecek. Gaziantep dernekleri ve federasyonda uzun yıllar hizmet veren İş adamı Necati Göksu, Federasyona başkan adaylığını açıkladı. Türkiye Genelindeki Gazianteplileri her platformda temsil etmek ve hemşirelik ruhunu canlandırmak için göreve talip olduğunu açıklayan Göksu, "20 yılı aşkın zamandır Gaziantep derneklerinde ve kurulduğu günden bu yana da Federasyonumuzun yönetiminde yer alarak hemşirelerimiz için hizmetlerde bulundum. Gerek dernek başkanlarımız gerekse de Gaziantepli hemşirelerimizin talepleriyle Başkanlığa aday olmaya karar verdim. Hedefim birlik ve beraberlik içinde tüm hemşirelerimizi kucaklayan aktif bir federasyon yapısı inşa etmek. İnşallah el birliği içinde federasyonumuzu hak ettiği konuma yükselteceğiz" diye konuştu. Federasyona bağlı derneklerin başkanları ve Gaziantepli hemşirelerinin teveccühleriyle aday olduğunu aktaran Necati Göksu, "İstanbul'un nüfusuyla doğru orantılı biçimde artan hemşirelerimizin bu kentteki "yükselen sesi" olmak arzusuyla güçlü bir ekiple yola çıktık. 100 bine yakın Gazianteplinin sesini duyurmak ve hak ettiği saygınlığı kazanması için elimizi taşın altına koyduk. Sıla hasreti çeken hemşirelerimizin özlemlerini biraz olsun dindirebilmek maksadıyla üzerine memleket kokusu sinmiş kardeşlerimizle sık sık buluşma ve kaynaşma organizasyonları tertip edeceğiz. Kendini çaresiz ve kimsesiz hisseden tek bir Gaziantepli kalmayıncaya kadar çalışacağız. Federasyonumuzda ortak akılı hakim kılarak tüm dünya görüşlerine açık ve proje üreten bir kurum olacağız. Hemşirelerimin yüzünü kara çıkarmamak temennisiyle Federasyonu'na başkan adayı olduğumu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunar, kıymetli hemşirelerimin dua ve desteklerini esirgememelerini dilerim" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A GAZİANTEPLİ DAMGASI VURACAĞIZ

Gaziantep'in Kozluca Mahallesinde dünyaya geldiğini ve Elmacı Pazarında büyüdüğünü anlatan Necati Göksu, "Şu anda da 600 kişiye istihdam sağlayan Türkiye'nin alanında ilk 2 firmasından biri olan Avrupa'nın ise sayılı markalarından biri olan Seyidoğlu Gıda'da yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım. Firmamızla Gaziantep'in lezzetlerini tüm dünyaya tattırmaya ve bu kültürü yaşatmaya ticari olarak da devam etmekteyiz. Federasyon başkanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşlarını yönetmek tecrübe ve sevgi ister. Bu alanda Gaziantep derneklerindeki görevlerim dışında pek çok sivil toplum kuruluşu ve organizasyonda yöneticilik tecrübem oldu. 10 yıl İl Genel Meclis Üyeliği ve Sosyal Hizmetler Komisyon başkanlığını yürüttüm. İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği, Türkiye Gıda ve İçecek Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜRES Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, BAKTAD Yönetim kurulu üyeliği, SUTHER Başkanlığı, HASİAD yönetim Kurulu üyeliği, Gaziantep Derneklerinde başkanlık dahil pek çok üst düzey görevde bulunan biri olarak Federasyon Başkanlığını da hakkıyla yapacağımdan ve Gaziantep'in tüm değerlerini her platformda başarılı bir şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. İstanbul'da Gazianteplilerin etkinliğini artıracak ve alınan tüm kararlarda lobi gücümüzü kullanacağız" dedi.

FEDERASYONUMUZA YAKIŞIR BİR BİNAYA TAŞINACAĞIZ

Başkan seçilmesi halinde ilk icraat olarak federasyona yakışır bir genel merkez binası kiralayacaklarını ifade eden Göksu, "Pek çok derneğin yeri varken bizim çatı kurumumuzun sabit bir ikametinin olmaması büyük eksikliktir. Yeni federasyon binamız Gaziantep'ten gelen misafirlerimizi ve Anadolu'daki hemşerilerimizi bir araya getirecek bir buluşma mekânı olacak. Federasyonun imajını yükseltme noktasında bir seferberlik ilan edeceğiz. Gaziantep bürokrasisi, İş adamları, Siyasetçiler, Kamu kurum ve kuruluşları sivil toplum kuruluşları gibi ilgili tüm kurumlarla diyalog halinde olacağız. Federasyonumuz tüm kesimler tarafından saygıyla anılan ve proje geliştiren bir merkez haline dönüşecek. Tüm Gaziantep dernekleriyle yeniden sıkı bir iletişim başlatmayı düşünüyoruz. Arada kırgınlıklar ayrı düşmeler olabilir. Bunlara bir son verip Federasyon çatısı altında bir olmamız güçlü olmamız gereklidir" dedi.

Gaziantepliler Federasyon Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Gaziantepliler Federasyon Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim