• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Gaziantepli Öğrenciler Slovenya’da

Gaziantepli Öğrenciler Slovenya’da
Gaziantep Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi öğrencileri, 2015 yılı Erasmus ve Okullar arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA219) proje kapsamında...

Gaziantep Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi öğrencileri, 2015 yılı Erasmus ve Okullar arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA219) proje kapsamında Slovenya'ya gitti.

Gaziantep Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Güz ve İngilizce Öğretmeni Cemil Gülbahar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Reach the Sky "Gökyüzünü Yakala" adlı projeye katılmaya hak kazandı. 23-30 Kasım 2015 tarihleri arasında Slovenya'nın Sentjur şehrinde gerçekleştirilen projeye Gaziantepli öğrencilerde katıldı.

2015-2017 yılları arasında gerçekleştirilecek olan Reach the Sky "Gökyüzünü Yakala" adlı projede, Polonya, Türkiye, İspanya, Romanya ve Slovenya olmak üzere toplam 5 farklı ülke yer alıyor. Dünyanın güneş sistemi ve çevrendeki konumunu anlamaya yönelik hazırlanan proje, gençlere, araştırma, gözlem ve incelemeleri teşvik etme amacı taşıyor.

Proje süresince yapılacak ortak çalışmalarla gençlerin, analitik düşünme kabiliyetlerinin artırılması ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen yaşıtlarıyla birlikte çalışarak hem dil becerilerini geliştirmeleri hem de farklı kültürleri tanıma olanağı bulmaları sağlanıyor.

Bu sayede gençlerin ön yargıdan uzak, açık fikirli, vizyonu geniş birer birey olarak toplumdaki yerlerini almalarının hedeflendiği proje kapsamında, öğrenciler gerekli teknik materyalleri kullanarak, gözlem evlerini ziyaret ederek, saha çalışmaları yapmaları sağlanıyor. Elde ettikleri verileri dijital ortama aktaracak olan gençler, içinde yaşadığımız dünya ve güneş sistemine dair önemli bilgilere sahip olma fırsatını yakalayacaklar. 2 Yıl sürecek projen kapsamında en az 12 öğretmen ve 20 öğrenci hareketliliği gerçekleştirilecek.

Gaziantepli Öğrenciler Slovenya’da

Gaziantepli Öğrenciler Slovenya’da

Gaziantepli Öğrenciler Slovenya’da

Gaziantepli Öğrenciler Slovenya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim