• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Gaziantepli Muhtarlar Akademili Oluyor

Gaziantepli Muhtarlar Akademili Oluyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin mahalli yönetimlerde kaliteyi artırmak ve daha etkin bir yönetim sağlayabilmek için kurduğu "Muhtar Akademisi" eğitimi...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin mahalli yönetimlerde kaliteyi artırmak ve daha etkin bir yönetim sağlayabilmek için kurduğu "Muhtar Akademisi" eğitimi başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ndeki (HKÜ) eğitimde, insanın sürekli kendini yetiştirmesi gerektiğini söyledi. Bilgi ve teknoloji çağında olunduğunu ve bu konuda insanların kendini iyi yetiştirmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, "Aksi takdirde bu bilgi ve teknoloji çağının gereğini yapamayız ve burada en çok da halkımız mağdur olur. O yüzden bize düşen şey olduğumuz noktada aynen bir öğrenci psikolojisiyle sürekli kendimizi yetiştirmemiz ve yukarıya taşımamız" dedi.

Muhtarlara verilecek eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, Türkiye'deki bütün muhtarlara "Muhtarlık akademisiyle" örnek olmak istediklerini belirtti. "Bu konuda bir akademik çalışmayla çıktığımız zaman, profesör muhtarlarımız olacak" diyen Şahin, "Türkiye'ye örnek bir iş yapıyoruz. Buradan Çanakkale'ye gitmek ne kadar önemliyse, muhtarlar akademisine gelmek ve kendinizi de bu konuda yetiştirmek bu kadar önemli. Ben buna zaman ayırdığınız için, gelip bu sıralara oturduğunuz için; çünkü öğrencilik çok güzel bir şey, çok kutsal bir şey..Öğrenmenin yaşı yok. Çünkü bizim medeniyetimiz "bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyor. Dolayısıyla "ilim Çin'de de olsa gidip alırız" diyor. Çin'e gitmeye gerek yok, ilim Hasan Kalyoncu'da geliyoruz ve alıyoruz. O yüzden bu işin kaybedeni yok, çok kazananı var" diye konuştu.

2019'a herkesin ilim, irfan ve hikmetle hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Şahin, akademinin kurulmasında emeği geçenler ile akademiye katılanlara teşekkür etti.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da projenin içerisinde yer almaktan duyduğu mutluluğu belirterek, hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarını ardından HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tülay Ortabağ, muhtarlara ve katılımcılara, halk sağlığını anlattı.

Gaziantepli Muhtarlar Akademili Oluyor

Gaziantepli Muhtarlar Akademili Oluyor

Gaziantepli Muhtarlar Akademili Oluyor

Gaziantepli Muhtarlar Akademili Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim