• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Gaziantepli İşadamları Cerabulus’ta

Gaziantepli İşadamları Cerabulus’ta
GTO'nun Organizasyonuyla Gaziantep ve Suriyeli girişimciler bir araya geldi

GTO'nun Organizasyonuyla Gaziantep ve Suriyeli girişimciler bir araya geldi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Fırat Kalkanı Operasyonu ile güvenliğin tesis edildiğiCerabulus ile yüzyıllardır süren dostluğu ve komşuluğu ticari ilişkilerle daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

Gaziantep Ticaret Odasının organizasyonuyla Suriye'nin Cerabulus kentindeki Suriyeli işadamları, Gaziantepli işadamlarıyla bir araya gelerek ticari ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili görüş alış verişinde bulundular.

Suriye'nin Cerabulus kentinde gerçekleştirilen iki gün süren toplantı ve ikili görüşmelere Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu başkanlık etti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, güvenliğin sağladığı Cerabulus'la ticari ilişkilerde yeni dönem başlatmak istediklerini, Suriyeli ve Gaziantepli işadamlarının bir araya geldiği toplantı ve ikili görüşmelerin bir hayli verimli geçtiğini söyledi.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile güvenliğin tesis edildiği Cerabulus bölgesinde barışı, dostluğu, hayatı ve ticari ilişkileri yeniden inşa etmek istediklerini belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, " Yüzyıllardır süren dostluğumuzun, komşuluğumuzun, kültürel ve ticari ilişkilerimizin arasına daha fazla kan, gözyaşı acı girmesini istemiyoruz. Üyelerine daha iyi hizmet verme amacında olan ve her zaman ilklere imza atan Odamızda, Nisan 2016'da Suriye Masasını kurduk. Savaştan önce sadece 14 Suriyeli firma Odamıza kayıtlı iken, bugün 1200 yakın Suriyeli üye firmaya hizmet veriyoruz. Vatanından uzakta yaşam mücadelesi veren Suriyeli dostlarımızın 500 bine yakını Gaziantep'te yaşıyor. Suriyeli dostlarımızla ekmeğimizi, suyumuzu, soluduğumuz havayı paylaşıyoruz. Suriye masamız aracılığı ile üyelerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Onları ekonomik ve sosyal yaşama en doğru şekilde entegre etmeye çalışıyoruz. Ülkesini bırakmak zorunda kalan işadamlarının bilgi ve tecrübelerini dünyanın dört bir yanındaki iş bağlantılarını ve maddi birikimlerini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bunun için hem Birleşmiş milletlerle hem de çeşitli STK'larla ortak projeler yürütüyoruz. Gaziantep'teki Suriyeli firmaların karşılaştığı sorunların üzerinde durarak ve yetkili kurumlara ileterek çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası olarak yaptıkları organizasyonun, yatırım ve ticaret ortamını yerinde incelemek ve yerel işadamlarıyla irtibat sağlamak anlamında bir hayli verimli geçtiğini vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu, " Güvenli bölgede ekonomik hayatın yeniden canlanması ve sosyal hayatın normale dönmesi Suriyeli işadamlarının olduğu kadar bizimde en büyük dileğimizdir. Suriyeli işadamlarının karşılaştığı problemlerle ilgili eğitimler ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Cerabulus'a yatırım konusunda yaptığımız bu ilk organizasyon bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Cerabulus bölgesinde ortak yatırım yapmak isteyen girişimcilerin bir araya geldiği, iki gün süren toplantı ve ikili görüşmelere, firma temsilcilerinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Gaziantep Vali Yardımcıları Yaşar Aksanyar, Ahmet Turgay İmamgiller, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak, Yönetim Kurulu üyeleri, M. Sami Akay, Ömer Faruk Melekoğlu, GTO Meclis üyeleri Ali Değer, Ayhan Aybar Çeliksöz, Mehmet Tabur, Mehmet Özdemirler, Ökkeş Tabur, Mehmet Nuri Bay ve Recep Türk'te katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim